Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KROTA PRIZNAO KRIVICU

Odvjetnik Zdravka Mamića nakon novog obrata: 'Razumijem Krotu, ali iskazi svjedoka potvrđuju našu tezu'

Osijek: Dolazak na Županijski sud na nastavak suđenja braći Mamić i ostalima
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
28.11.2023.
u 12:49

Novinari su Glavaša upitali i može li se očekivati isto i od ostalih osumnjičenika kao i od Vuksana i Krote, na što je komentirao ponovno kako to ''ni na koji način neće utjecati na tijek postupka''

Situaciju s priznanjem krivice već drugog osumnjičenika u slučaju izvlačenja novaca iz Dinama komentirao je i Filip Glavaš, odvjetnik Zdravka Mamića, koji je bio u Osijeku na ročištu na kojem su iskaze u svojstvu svjedoka davali redom bivši Dinamov veznjak Jasmin Agić, nogometni trener Nikola Jurčević, vratar Vladimir Vasilj i Karl Heinz Truskaller, bivši član te predsjednik Uprave Hypo banke Hrvatska. Glavaš je na današnjem ročištu predočio i sudu osam potvrda koje mu je jučer dostavio Mamić, a po kojim se, kazao je ranije, vidi kako je Mamić isplatio Agiću ukupno 146.500 eura kao dio ugovorne rate, a kasnije je i komentirao priznanje krivice Igora Krote

- Nema posebnih komentara iz razloga jer ovo ni na koji način neće utjecati na tijek postupka i na ulogu mog branjenika Zdravka Mamića u ovom postupku. To sam rekao i u slučaju Nikkyja Vuksana, mogu samo nagađati zašto je do toga došlo, a to je iz razloga što je optuženik na ovaj način htio završiti ovu epizodu u svom životu - osvrnuo se Glavaš, ponavljajući tezu kao i kada je Nikky Arthur Vuksan učinio slično.

 

- Vrlo vjerojatno je svjestan da će obzira na dokaze i činjenice utvrđene u ovom postupku biti proglašen krivim pa si je na ovaj način htio olakšati posao, zatvoriti to poglavlje u životu i nastaviti dalje. S te strane ga razumijem - poručio je Glavaš.

Novinari su ga upitali i može li se očekivati isto i od ostalih osumnjičenika od njih ukupno sedmero, na što je komentirao ponovno kako to ''ni na koji način neće utjecati na tijek postupka''.

POVEZANI ČLANCI:

- Kao što smo i danas vidjeli iz iskaza svjedoka, svi su potvrdili da su od Zdravka Mamića u ime Dinama primali gotovinske isplate, što samo potvrđuje tezu da su sva sredstva koja su podizana sa računa u Klagenfurtu utrošena isključivo za poslovanje NK Dinamo - zaključio je.

Komentara 2

PO
poluprovokator
17:36 28.11.2023.

Čudni su putevi našega novca...

OT
otrovnijezik
14:48 28.11.2023.

Jadan maminjo. Tako poštenom čovjeku hoće napakirati kriminalne radnje a on nevin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije