Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne nazire se kraj

Odvjetnik oca male Ree: Slučaj se ne smije rješavati na ulici

Rea Matijević s majkom
Foto: Obiteljski album
19.10.2013.
u 22:50

- Ovo je i poziv Odvjetničkoj komori i Udruženju sudaca da stanu u obranu nezavisnosti pravosuđa, ističe u priopćenju odvjetnik Saša Drajić.

Nužno je da se razmatranje ovog problema vratì u zakonske okvire i postupke, pred nadležni sud i nadležne državne organe. Nije prihvatljivo da se sudski sporovi, u kojìrna je javnost isključena po slovu zakona, rješavaju na ulici, naglasio je odvjetnik Roberta Matijevića, oca malene Ree čija majka u Srbiji odbija predati djevojčicu ocu u Hrvatskoj. 

- Ovo je i poziv Odvjetničkoj komori i Udruženju sudaca da stanu u obranu nezavisnosti pravosuđa, ističe u priopćenju odvjetnik Saša Drajić.

Matijević se príkazuje kao osoba koja se nasilno ponašala prema svojoj supruzi i djetetu i koji su zbog toga bili primorani smjestiti se u Sigurnu kuću, a zatim napustiti Hrvatsku.Matijević nije  pravomoćno osuđen za nijedno kazneno dijelo, pa tako ni za ono koje ga povezaje s obiteljskim nasiljem. Protiv njega nije u tijeku nikakav postupak. Njegova supruga Nataša Matijević je više puta, u izjavarna policiji i sudu, koje su uzete kao dokazi, potvrdíla da je Robert Matijević bio brižan i pažljiv otac. Stoga nema govora o nikakvom fizičkom ili psihičkom nasilju ili ugrožavanju djeteta u slučaju povratka Ree u Hrvatsku, naglasio je odvjetnik.

>>Selaković: Moguće je da je bilo korupcije u slučaju Rea u RH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije