Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi ljudi

Odvjetnik Hanžeković vraća se u predsjedništvo HSLS-a

Marijan Hanžeković
Anto Magzan/PIXSELL
27.08.2010.
u 17:00

Davor Žmegač bit će umjesto Đ. Adlešič predsjednik Središnjeg vijeća. Žmegač je bio Kosorov protukandidat na unutarstranačkim izborima

HSLS sutra bira nove ljude na upražnjena mjesta u vrhu stranke. Potpredsjednicu Vlade Đurđu Adlešič u fotelji predsjednika Središnjeg vijeća zamijenit će Davor Žmegač, a time protukandidat Darinka Kosora na unutarstranačkim izborima u studenome prošle godine postaje de facto drugi čovjek stranke. U Središnje vijeće ulazi i Ružica Vidaković, koja obnaša dužnost dožupana Brodsko-posavske županije.

Predsjedništvo HSLS-a dobiva tri nova člana: sveučilišnog profesora Velimira Sriću i Ljiljanu Vidučić, koja odnedavno obnaša i dužnost predsjednice splitskog HSLS-a, te uglednog zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića. Uvodi se i nova funkcija u stranačkoj hijerarhiji – glavni ekonomist stranke. Prvi će tu dužnost obnašati Josip Budimir, član uprave Francka. Budimir će ubuduće istupati u javnost kada je riječ o ekonomskim i gospodarskim temama.

Usto, HSLS će na konferenciji za novinare, doznajemo iz vrha stranke, odgovoriti detaljno i precizno, na pitanje koje posljednjih dana postavlja vrh Vlade te će jasno reći na koji način smanjiti proračunske rashode, odnosno kome i koliko oduzeti. Inače, Đurđa Adlešič, koja je sve do kraja srpnja tvrdila kako odlazi s mjesta potpredsjednice Vlade početkom kolovoza, i rujan će, kako stvari stoje, dočekati u udobnoj fotelji na Markovu trgu. 

Komentara 5

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
21:59 28.08.2010.

Stiže \"Hrvatska nada\" i spas.Koji po redu ?

OB
-obrisani-
22:56 27.08.2010.

Hanžeković će vjerovatno preuzeti stranku i biti nešto kao siva eminencija. Sličan slučaj je bio i u susjednoj Sloveniji,kad je odvjetnički lobi na čelu sa Miron Senicom,preuzeo LDS ( Liberalnu demokratsku Stranku). Inače ugledni odvjetnik Hanžeković je zastupnik krupnog kapitalaa i sjećam se kako se zalagao za privatizaciju hrvatskih voda i njenu prodaju stranim kompanijama koje zastupa njegova kancelarija.

GR
Gradinar
13:57 28.08.2010.

Po čemu bi taj rigidni financijaš i uzurpator državnih interesa u desetinam državnih tvrtki mogao biti doprinos hr politici!? Po bogatstvu koje je stekao zauzimajući pozicije od 1992. godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije