Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paket

Od Zrinskih i Frankopana do dugo sanjane neovisnosti. Kako se razvijala hrvatska nacionalna svijest

Paket
VL
29.07.2021.
u 15:17

Paket sa tri Večernjakova specijala potražite na svim kioscima! Više od 420 stranica za samo 49,90 kuna.

Svi ljubitelji povijesti, vrhunskog štiva i čitanja požurite na kioske! Tamo vas čeka Večernjakov paket sa tri povijesna specijala - Zrinski i Frankopani, Hrvatsko proljeće i 30 godina neovisnosti. 

Više od 420 stranica odvest će vas na put hrvatskom poviješću i otkriti kako se razvijala hrvatska nacionalna svijest kroz vrijeme. 

Zrinski i Frankopani 

U specijalu čitajte sve o velikanima koji su postali dio hrvatske povijesti boreći se protiv Osmanlija i Mlečana. Donosimo i priče o tome što je još ostalo od baštine Zrinskih, što su ostavili iza sebe, kako se nekad živjelo na dvoru Zrinskih, kako je sačuvana njihova hvaljena bogata knjižnica... O tim temama u tridesetak članaka pišu ugledni povjesničari, znanstvenici, kustosi i Večernjakovi novinari.

Hrvatsko proljeće

Kroz 35 novinskih članaka i 160 rijetkih ili nikad viđenih fotografija donosimo intervjue s proljećarima Ivanom Zvonimirom Čičkom, Goranom Dodigom, priče o Budiši, braći Veselica, Gotovcu, Savki, Tripalu, Pirkeru…

Analiziramo je li se mogla izbjeći „sječa Hrvatske“ u Karađorđevu, je li to bila samo predstava za javnost i koja je bila uloga Josipa Broza Tita u tadašnjim događajima te kako se ponašala Katolička crkva u to vrijeme.

30 godina neovisnosti

U specijalnom magazinu u više od 40 članaka prisjećamo se i analiziramo prva tri desetljeća Hrvatske države – sve od njezina stvaranja, privatizacije, političke scene, imidža Hrvatske, gospodarstva, znanosti, kulture i nezaboravnih sportskih uspjeha.

Pročitajte sve o hrvatskoj državnosti kroz povijest, o uspjesima i neuspjesima, o tome što nas dijeli, a što povezuje… Donosimo i 11 ekskluzivnih intervjua sa Zoranom Milanovićem, Andrejom Plenkovićem, Stjepanom Mesićem, Franjom Gregurićem, Gordanom Jandrokovićem, Matom Arlovićem, Jadrankom Kosor, generalima Antonom Tusom i Pavlom Miljavcem, Božom Biškupićem i Zlatkom Dalićem.

Paket sa tri Večernjakova specijala potražite na svim kioscima! Više od 420 stranica za samo 49,90 kuna. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije