Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je u pravu

Objavljeni novi mailovi: Plenković se triput sastao s grupom Borg?

Martina Dalić i Andrej Plenković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
17.05.2018.
u 09:35

Premijer Plenković dosad se ograđivao od takozvane afere Mailovi zbog koje je Martina Dalić dala ostavku

Premijer Andrej Plenković sastao se najmanje triput s grupom Borg, iz čijeg je hodograma aktivnosti vidljivo da su Plenkoviću prezentirali prijedlog da savjetnici za Vladu rade besplatno, a naplaćuju se preko Agrokora, piše Index.hr koji je danas objavio nove e-mailove iz prepiske Martine Dalić i savjetnika oko lex Agrokor.

Ovaj portal također navodi da je Plenković znao tko su pravi pisci zakona jer se s njima susreo tjedan dana prije nego što će Vlada donijeti taj zakon.

Među objavljenim e-mailovima onaj je u kojem Martina Dalić 5. ožujka piše kako premijer Plenković moli buduće pisce zakona te ministra financija Zdravka Marića da se s njim sastanu u Vladi "vezano uz temu na kojoj radimo".

Na tom sastanku raspravljalo se o aktualnoj situaciji u Agrokoru, ali i o izlasku iz te situacije odnosno o budućem zakonu. Bio je to vrlo važan sastanak, a upravo je zbog tog sastanka odvjetnik Boris Šavorić odgodio je direktan let za London. U Veliku Britaniju ipak je otišao tog dana, ali preko Beča u 18.40 sati i to nakon sastanka s Plenkovićem, piše Index.

I u drugim danas objavljenim e-mailovima spominje se premijer, koji se inače ograđivao od prepiske, nakon čije je objave u javnosti izbila takozvana afera Mailovi i nakon čega je Martina Dalić podnijela ostavku.

Martina Dalić i Andrej Plenković
1/10

Komentara 234

Avatar southman
southman
10:55 17.05.2018.

Kakve su ovo budalašteine !!! Pa što je trebao raditi kao preijer nego se sastati sa piscima zakona tzv. Lex Agrokor !? pa to mu je i posao kao premijeru da se sastaje sa tvorcima tako složenog zakona ! I nije se on sastajao sa skupinom Borg nego sa piscima zakona ! Da se on sastajao sa dijelom te skupine pisaca zakona koja se nazvala Borg nakon što je zakon usvojen u Saboru i nakon što su za sebe iskamčili podizvođačke ugovore, to bi bilo već malo spornije !? ovo što ovdje pišete su u najmanju ruku gluposti !!

DD
ddh
10:37 17.05.2018.

Ovi smrdljivci u smrdljvom Indexu, ali i smtdljivci u ostalim medijima zajedno sa smrdljivim komentatorima lupaju bez veze. Sto je sporno u tome ako se je Premijer sastao sa grupom koja je savjetovala ministricu Dalic i s njima raspravljao oo zakonu o Agrokoru koji je bio na stolu? Pa to samo dokazuje, da se Premijer brinuo o za Hrvatsku vrlo vaznom pitanju. Ali ovaj clanak dokazuje, da po tim medijima pisu politicki i ideolosko prostituirani i korumpirani "novinari i novinarke" kojima i nije stalo do nekakve istine, nego im je jedina svrha ponistiti volju gradjana i rusiti vladu. S druge strane se moze isto tako pitati, za koga rade ti smrdljivi Indexovci i koliko novaca dobivaju od Todorica i koliko obecanja o oprastanju poreza dobivaju od SDP-a i Mosta. Jer ta sizofremija tih smrdlivaca se ne moze protumaciti kao previd ili nekakva zelja za nekakvom istinom. Mediji u Hrvatskoj i to svi pocev od tog smrdljivog Indexa, pa preko Jutela (HRT) i sve do fasistoidnog Naroda.hr rade konstantno na rusenju Vlade. Ako Ustavni sud kaze, da je vlast bila obavezna agirati, ako vjerovnicko vijece koje zastupa vjerovnike Agrokora i prakticno svojim novcem placa te famozne savjetnike kaze da je sve u redu, odkud onda pravo bilo kome da uopce diskutira o placama tih savjetnika. Kakve kompetencije imaju smrdlivi mediji i glupi Branardici, Marasi, Grmoje ili Sincici sa privatnom imovinom neke kompanije. Nikakve i zato nek zatvore poklopce.

DU
Deleted user
10:43 17.05.2018.

U čemu je problem?pa on je predsjednik vlade a Lex Agrokor od gospodarskog značaja za ekonomiju.Znači on ne smije komunicirati sa upravom i ministricom gospodarstva?To su obične prosrpskoindexaškegluposti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije