Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE RASPUŠTANJE SABORA

Oštar napad oporbe: Hrvatska se nalazi u izvanrednom stanju!

Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16.05.2018.
u 09:37

– Jesu li zatajile institucije i postoji li politički utjecaj na SOA-u i DORH? – upitao se Bernardić

Za SDP nema dileme da se Hrvatska nalazi u izvanrednom stanju, Vlada više nema politički legitimitet i stoga šaljemo zahtjev za raspuštanjem Sabora i raspisivanjem izbora, rekao je jutros u Saboru predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Bernardić je rekao da ovaj put neće proći pokušaj kupovanja vremena te da Hrvatska ne smije biti talac jednog čovjeka.

– Političku odgovornost premijera ne očekujem jer je nema, ali postavlja se pitanje gdje je nestala politička odgovornost svih vas koji ste do jučer podržavali Martinu Dalić prilikom glasovanja o njezinu opozivu, svjesni ste da ste pogriješili, ali očito je da ne osjećate nikakvu odgovornost prema svojim biračima i zbog toga inzistirate na pogrešci podržavajući ovu Vladu.

Bernardić se upitao zašto DORH još uvijek ne postupa kad je potpredsjednica Vlade Martina Dalić morala otići, a to sigurno, kaže, nije bilo zbog njezinih zasluga.

– Jesu li zatajile institucije države i postoji li politički utjecaj na SOA-u i na DORH? – upitao se Bernardić.

Osvrnuo se i na izvješće Vijeća Europe protiv rasizma u kojem, kako je naveo, stoji da u Hrvatskoj eskalira rasistički govor mržnje protiv Srba, LGBT-osoba i Roma, jača nacionalizam u obliku veličanja ustaštva, a Vlada ne čini ništa da to spriječi.

– Tu istu Vladu podržavaju predstavnici manjina koji se po ovom izvještaju smatraju ugroženima, što znači da ti isti predstavnici manjina podržavaju nasilje nad članovima njihove manjinske zajednice te širenje ustaštva i mržnje. Evidentan je kaos koji je nastao u državi zbog nesposobnosti ove Vlade. Državom su zavladali nepotizam, korupcija, kriminal i mržnja protiv svih onih koji su drugi i drukčiji – rekao je Bernardić.

Nikola Grmoja iz Mosta rekao je da će ova Vlada ostati upamćena po "antologijskoj" Plenkovićevoj rečenici: "Sve će biti dobro!"

– Mi imamo Vladu koja je zadržala dah u nadi da u javnost neće procuriti još kakva poruka. Vladu koja se boji vlastite smjene i svu energiju ulaže u očuvanje vlastitih fotelja – rekao je Grmoja, dodajući da svjedočimo očajničkim naporima da svi marifetluci u Agrokoru i drugdje budu pometeni pod tepih.

– Doista, kolege, ponašate se kao pravi Borg, kolektiv koji ne misli, ne pita, ne preispituje, a bitna je volja samo jednog čovjeka. Dokle tako? Vrijeme je isteklo. Stabilizacija nije uspjela – rekao je Grmoja.

Komentara 83

DU
Deleted user
09:53 16.05.2018.

Slavite Tita i tekovine Jugoslavije a govorite da je Hrvatska u izvanrednom stanju,pa tko je tu lud?

SI
sifoklop
09:47 16.05.2018.

to Bero. Treba ti ispuniti želju tako da partija nestane jednom za uvijek. Svaki dan partija mu se raspada i svodi se na uski staljinističko marksistički kružok a on bi izbore.

Avatar essek22
essek22
09:48 16.05.2018.

Da su sad parlamentarni izbori SDP bi prošao najgore u povijesti....Neka ovog Bernardića...:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije