Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVREDA IZBORNE ŠUTNJE

Objavljeni navodni rezultati glasanja u Australiji. DIP: Izbori se neće poništavati

22.12.2019.
u 15:46

Iz DIP-a su upozorili stožer Miroslava Škore "da za vrijeme trajanja izborne šutnje danas do 19 sati po hrvatskom vremenu, nije dopušteno objavljivanje ikakvih rezultata ili procjena rezultata izbora"

Objava navodnih rezultata glasanja u Australiji gdje je zbog vremenske razlike glasanje već obavljeno, prijavljena je Državnom izbornom povjerenstvu. Iz DIP-a su na zahtjev Gonga odgovorili kako se radi o povredi izborne šutnje, ali i da ta nepravilnost ne predstavlja razlog za poništenje izbora.

Sporna objava pojavila se na Facebook stranici "Domovina" gdje su autori uz objavu fotografija iz konzulata RH na kojima se nalaze i dvojica nezavisnih promatrača Miroslava Škore napisali "Sydney je glasao za Škoru - od 418 prebrojanih glasova 308 Miroslav Škoro(73%), Kolinda 93( 22%), Milanović - šest glasova".

Iz DIP-a su upozorili stožer Miroslava Škore "da za vrijeme trajanja izborne šutnje danas do 19 sati po hrvatskom vremenu, nije dopušteno objavljivanje ikakvih rezultata ili procjena rezultata izbora" te su ih zamolili da se suzdrže od daljnjh objava, izvijestio je Gong.

FOTO Građani izašli na predsjedničke izbore

1/18

Komentara 80

GO
GoranRavik
17:02 22.12.2019.

Tko bi rekao...a Kolindu podržava Njonjo...nedajmo Njonju !! Želimo da Njonjo ugodno živi na grbači hrvata još najmanje 20 godina....samo Njonjo !

DU
Deleted user
16:25 22.12.2019.

Australija je uvijek bila najčvršća brana hrvatstva izvan Domovine(Herceg-Bosne i Hrvatske).Postojbina HRB-a. General Glasnović tamo uživa veliki ugled,nisam ni sumnjao u pobjedu M.Škore.

Avatar Ernest_Fulir
Ernest_Fulir
16:32 22.12.2019.

Hehehe... gledam kako se Imbex uznemirio pa cijeli dan objavljuje bijesne komentare kako Skoro navodno krsi izbornu sutnju...Ocito je panika jer po svim informacijama koje stizu sa terena, Skoro debelo vodi.. Hihihi... kako ce ovo biti dobra noc...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije