Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Objavljena rješenja: Koliko biste zadataka iz matematike znali riješiti?

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja danas je objavio rješenja više i niže razine matematike koja se i ove godine piše na Državnoj maturi.
27. lipnja 2016. u 15:00 8885 prikaza
Državna matura
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

 

S mukama po državnoj maturi maturanti se susreću svake godine, a matematika je za većinu ostala najveći izazov. Od danas mogu provjeriti koliko su dobro napisali ispit prema rješenjima koja je objavio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

06.03.2016., Zagreb - Na Otvorenom ucilistu Algebra odzano je najvece testiranje za drzavnu maturu na kojem je sudjelovalo 1800 buducih studenata.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL Photo: Goran Stanzl/PIXSELL 'Isprobali' državnu maturu i zaključili: Treba to još malo 'izbrusiti' državna matura Ispit zrelosti Danas počinje državna matura za 39.600 učenika u cijeloj Hrvatskoj

Ankete koje su provedene nakon riješenih ispita pokazuju kako se većina maturanata nada četvorci, prenosi portal Srednja.hr.

Podsjetimo, državna matura ove se godine održava sedmu godinu zaredom, a najveće kritike na ispit iz matematike odnosio se na nižu razinu za koju se smatralo kako se treba pojednostaviti.

Viša razina matematike broji 30 zadataka, podijeljenih su u 3 cjeline: zadaci višestrukog izbora, zadaci kratkog i zadaci produženog odgovora. Maksimalan broj bodova koji se može ostvariti na ispitu je 60. 

Probajte riješiti ispite, kojoj ocjeni biste se vi nadali?

MAT A razina pitanja by srednja.hr

MAT A List S Odgovorima by srednja.hr

MAT A razina Ključ Za Odgovore by srednja.hr

MAT B razina pitanja by srednja.hr

MATB List S Odgovorima by srednja.hr

MATB Ključ Za Odgovore by srednja.hr

 

Rene Marincel
USPJEŠNI PAR
Otkrivamo koga ljubi kći poznatog Hrvata, uživa u luksuznom imanju i putu na Mauricijus!
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality