Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUZEZ optužio IMI:

'Objavili su da Wi-Fi nije štetan za djecu. To je laž'

djeca na internetu
Foto: Thinkstock
27.05.2018.
u 22:03

IMI manipulira podacima o potencijalnim opasnostima od elektromagnetskog zračenja, tvrde u HUZEZ-u

Hrvatska udruga za zaštitu od elektromagnetnog zračenja (HUZEZ) optužila je Institut za medicinska istraživanja (IMI) da se u publikaciji Wi-Fi u pilot-projektu e-Škole koristi neistinama kako bi umanjio potencijalne opasnosti od elektromagnetskog zračenja na djecu.

U otvorenom pismo IMI-ju tvrdi se da se Institut neistinito navodi da je Međunarodna agencija za istraživanje raka (IARC) svrstala radiofrekvencijska elektromagnetska polja u kategoriju “ne postoje znanstveno utvrđeni dokazi štetnosti”.

Prema HUZEZ-u, IMI se poziva na “staro” mišljenje WHO-a iz 2006. premda je WHO na temelju IARC-ovih istraživanja u svibnju 2011. uvrstio radiofrekvencijska elektromagnetska polja u grupu mogućih kancerogena.

Ravnateljica IMI-ja Ana Lucić Vrdoljak odbacila je optužbe i rekla kako do okončanja postupka reevaluacije mišljenja iz 2006., koju je WHO pokrenuo 2012., vrijedi preporuka iz 2006.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar AligatorXO
AligatorXO
07:10 28.05.2018.

Maknute vi klincima mobitel iz ruku. Njihovo zračenje nadomak glave nemjerljivo je štetnije od Wi-Fi zračenja.

Avatar Zagor 74
Zagor 74
05:09 28.05.2018.

Sad će svaki pravi Hrvat doma ugasiti Internet. I tako ćemo nastaviti napredovati! Usput, što je sa signalom mobitela? Kad ćemo to ugasiti?

Avatar nekakav
nekakav
07:45 28.05.2018.

svi žele internet, svi žele bolju vezu za mobitel, ali nitko ne želi to kraj sebe! super smo mi, ljudi. svi radimo otpad, naš je, ali ga ne želimo kraj sebe, nego nek ide negdje dalje od nas, drugima. svi žele struju, al nitko neće termoelektranu blizu sebe. super su nam došli 'obnovljivi izvori energije', al nas muči stavka i iznos za OIE koji se pojavljuje na računu za struju. kužimo da 'investitorima' dajemo lako zarađene milijarde zbog njihovih 'zelenih' elektrana, al na to ne dira previše. više od 10% struje trošimo na javnu rasvjetu ulica, cesta, trgova i parkova. kao, to smanjuje krađe, napade. baš, usred bijela dana vas okradu, po zgradama vršljaju lopovi u 10 ujutro...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije