Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Obilježen dan sjećanja na žrtvu Borova naselja

19.11.2008.
u 11:28

Kolonom sjećanja i prigodnim programom pored mjesta nekadašnjeg objekta Borovo commerca, gdje se tijekom Domovinskoga rata i opsade Vukovara nalazilo sklonište i pričuvna ratna bolnica, danas je obilježeno 17 godina od stradanja Borova naselja.

Prema riječima Ivana Pšenice, predsjednika Saveza udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, u objektu Borovo commerca tijekom rata spas je potražilo 700 Vukovaraca među kojima je bilo i dvjestotinjak teških ranjenika.

– Vukovarska četvrt Borovo naselje dala je ogromnu žrtvu za obranu domovine. Samo iz Commerca nestalima se vodi 49 osoba, a iz cijele su četvrti na popisu nestalih 174 osobe. Ovaj dio grada dao je nemjerljiv doprinos obrani jer se, uz ratne zasluge, u ovom dijelu grada nalazio i veliki dio logistike, rekao je Pšenica. Istaknuo je i činjenicu da je Vukovar dao velik broj heroja, ali da se, nažalost, sve više zaboravljaju mali ljudi.

– Nisam za to da se spominju samo neka imena i da se po njima daju imena škola, ulica, trgova i slično. Za to sam da se i ostalim braniteljima Vukovara na pravi način oda počast pa i da se njihovih imena sjete kod raznih imenovanja, istakao je Pšenica. U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Borova naselja 1991. godine vijenac je položen na obali Dunava u Borovu Selu kao i kod spomen-obilježja masovne grobnice na farmi Lovasu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije