Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krizu riješiti 'restartom'

Obersnel: Potop SDP-a, kompletno predsjedništvo mora snositi posljedice

Rijeka: RESTART koalicija predstavila svoje kanditate za 8. izbornu jedinicu
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/27
06.07.2020.
u 17:10

Ostavku sada već bivšeg predsjednika SDP-a Davora Bernardića pozdravlja kao moralni čin, ali naglašava kako problem nije samo u Bernardiću, već i u ljudima koji su stvarali ovakav izborni program

Gradonačelnik Rijeke i član SDP-a Veljko Obersnel izjavio je u ponedjeljak da je izborni rezultat potop te stranke koja je u krizi koju treba riješiti 'restartom', a ustvrdio je i da je poruka birača jasna - kompletno predsjedništvo mora snositi posljedice.

"Teško je ovo što se desilo Restartu nazvati uspjehom, to je potop SDP-a i koalicijskih partnera, neki su naivno mislili da se predsjednički i parlamentarni izbori mogu izjednačavati, i na tome gajili optimizam. SDP je u krizi, treba mu "restart", a to je s ovim vodstvom nemoguće. Na to sam upozoravao dvije godine, bio sam u pravu", rekao je Obersnel za N1.

Ostavku sada već bivšeg predsjednika SDP-a Davora Bernardića pozdravlja kao moralni čin, ali naglašava kako problem nije samo u Bernardiću, već i u ljudima koji su stvarali ovakav izborni program.

"Osobno mislim da je poruka birača jasna, kompletno predsjedništvo mora snositi posljedice", ustvrdio je Obersnel.

>> VIDEO Dragan Bagić i Mate Mijić komentiraju rezultate izbora

SDP je odnio pobjedu u VIII. izbornoj jedinici gdje je na listi Obersnel koji je osvojio 4.877 preferencijalnih glasova.

"Zahvaljujem svima koji su glasali za mene kao preferencijalnog kandidata, očito nije bilo dovoljno. Očito je da me birači osme izborne jedinice ne vide u Saboru. U Rijeci sam dobio preko 20 posto preferencijalnih glasova, no u ostatku izborne jedinice nisam dobio dovoljno. Mislio sam da mogu doprinijeti u Saboru, već sam najavio da je to moj zadnji gradonačelnički mandat", zaključio je Obersnel.

>> FOTO Bez uzvanika na Iblerovom trgu: Doček rezultata Restart koalicije ispred središnjice SDP-a

Rijeka: RESTART koalicija predstavila svoje kanditate za 8. izbornu jedinicu
1/26

Komentara 6

Avatar Bernasconi
Bernasconi
17:28 06.07.2020.

HDZ ce potajno pomoći SDP kakova izjava... sramota tako nešto pomisliti i još napisati. SDP treba se orjenitirati na budućnost i zaboraviti komuniste. A isto tako prestati pljuvati po domoljubima.. samo tako ce naći pravi put u politici. HDZ samo hrabro naprijed i očisti uljeze i lopove u svojim redovima🇭🇷

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
17:17 06.07.2020.

Kakav potop..? Pa SDP kao jedina nelegitimna stranka u HR koja se i danas hvali bastinom svojih komunipartizanskih zlocinackih prethodnika, dobio je puno vise glasova nego sto zasluzuje. Ovo je za njih odlican rezultst i moraju se svesti na 20akk mandata, gdje im je i mjesto.

MA
marijaqwer
17:31 06.07.2020.

Restart su zazivali , restart su dobili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije