Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDINSTVENA ODLUKA

Novinari sve češće zaobilaze Trumpove konferencije za novinare

U.S. President Trump and his administration announce moves against Venezuela at coronavirus response briefing at the White House in Washington
Foto: TOM BRENNER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
02.04.2020.
u 23:35

Trump koristi konferencije za medije kao predizbornu pozornicu i zamjenu za predizborne skupove koji su zbog pandemije koronavirusa morali biti otkazani

Sve je više praznih mjesta na inače vrlo posjećenim konferencijama za novinare američkog predsjednika Donalda Trumpa u Bijeloj kući, ali ovaj put nije riječ o kolektivnom novinarskom bojkotu predsjednika koji koristi svaku priliku kako bi iskazao netrpeljivost prema kritičnim novinarima.

Vodeći američki mediji, kao što su The New York Times, Washington post ili CNBC, ovih su dana donijeli jedinstvenu odluku da neće više slati svoje izvjestitelje na Trumpove konferencije za novinare, jer ne žele riskirati njihovo zdravlje, i to na konferencijama za novinare koje su s novinarskog stajališta uglavnom beskorisne.

Naime, svakodnevne konferencije za novinare u Bijeloj kući, na kojima bi novinari trebali dobiti vjerodostojne informacije o mjerama i odlukama Trumpove administracije - što je posebno važno u vrijeme krize zbog pandemije koronavirusa - Trump u pravilu koristi kao predizbornu pozornicu i zamjenu za predizborne skupove koji su zbog pandemije koronavirusa morali biti otkazani, šireći teze koje su u suprotnosti s činjenicama i tvrdnjama znanstvenika i svađajući se s novinarima.

Zato novinari koji prate Bijelu kuću Trumpove press brifinge, smatrajući da na njima neće dobiti relevantne i vjerodostojne informacije, sve češće prate putem interneta, a ne više uživo, što se nikad nije događalo.

Komentara 9

RI
rimac444
23:47 02.04.2020.

I naše novinare bi trebalo kazniti koji ne poštuju mjere, guraju se ljudima u lice, ne drže razmak, ni zaštitu i ugrožavanju tuđe živote.

MC
Mrrrr.Corona
00:12 03.04.2020.

i prije se bunili sto nije bilo konferencija svaki dan hihi fake news media

Avatar mofo
mofo
01:12 03.04.2020.

Da, i? Još koja godina i postajete nebitni i nepotrebni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije