Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRĐENA PRVA ŽRTVA

Grozan početak 2024.: Novi potres pogodio Japan, tresla se i Turska

Potres
EMSC
Autori: Hina, Večernji.hr
01.01.2024.
u 15:16

Potres se dogodio oko 23 sata po lokalnom vremenu.

Nakon tri snažna potresa koja su jutros pogodila Japan, zabilježen je novi, i to jačine 4,6 po Richteru. Potres se dogodio oko 23 sata po lokalnom vremenu. Prvotno je bilo govora da je potres sličan jutrošnjem od 7,6 po Richteru, no kasnije je značajno smanjena njegova jačina.

Podsjetimo, sažan potres i cunami pogodili su u ponedjeljak središnji Japan i njegovu zapadnu obalu, što je izazvalo upozorenja za stanovništvo da se evakuira, nestalo je struje u tisućama domova i prekinuti su letovi i željezničke usluge prema pogođenom području.

Japanska meteorološka agencija izdala je nakon potresa s preliminarnom magnitudom 7,6 upozorenje na snažnu seizmičku aktivnost sljedećih tjedan dana, a pogotovo nadolazeća dva do tri dana, kada bi zemlju ponovno mogao pogoditi potres magnitude 7. Vlasti još uvijek procjenjuju razmjere štete i stanovnici se moraju pripremiti za nove potrese, upozorio je premijer Fumio Kishida.

- Stanovnici moraju ostati na oprezu zbog daljnjih mogućih potresa i pozivam ljude u područjima gdje se očekuje cunami da se što prije evakuiraju - rekao je Kishida.

VEZANI ČLANCI:

Naknadno je potvrđeno da je potres u Japanu odnio i jednu žrtvu, koja je poginula nakon urušavanja zgrade. Incident se dogodio u prefekturi/državi Ishikawa.

Također, osim snažnih potresa u Japanu, treslo se i u Turskoj. Ondje je u 14:28, odnosno u 16:28 po lokalnom vremenu, zabilježen potres magnitude 4,1 prema Richteru. Dubina potresa je pet kilometara, a epicentar je 11 kilometara sjeveroistočno od Pulumera, odnosno 48 kilometara istočno od Erzincana.

VIDEO Dramatično u Japanu, izdano upozorenje za građane: 'Očekujemo tsunami, evakuirajte se'

 

Ključne riječi

Komentara 2

ED
edgar2
16:11 01.01.2024.

U što su se mediji (i portali) pretvorili? Puko nizanje svakojakih strahota od prve do zadnje stranice...

TI
tihomirmaksimovic
15:49 01.01.2024.

Odlična vijest za početak nove godine.sada jedna sedmica u Europi da sravni sve sa zemljom i pobije ljude

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije