Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija u indiji

Užas u bolnici u New Delhiju: Požar u bolnici odnio živote šest novorođenčadi

Tragedija u Indiji
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
27.05.2024.
u 00:11

Vlasti su najavile pokretanje pravnog postupka protiv vlasnika bolnice, koji je pobjegao s mjesta nesreće

Najmanje šest novorođenčadi smrtno je stradalo u strašnom požaru koji je izbio u bolnici u New Delhiju, izvijestila je indijska policija. Požar je planuo u subotu kasno navečer u bolnici smještenoj u regiji Vivek Vihar, glavnom gradu Indije. Prema riječima višeg policijskog časnika Surendre Choudharyja, u jedinici za njegu bilo je ukupno 12 beba, od kojih je jedna preminula prije izbijanja požara. 

Vlasti su najavile pokretanje pravnog postupka protiv vlasnika bolnice, koji je pobjegao s mjesta nesreće, piše BBC. Naime, na društvenim mrežama su se pojavile i dramatične slike koje prikazuju kako vatrena buktinja zahvaća zgradu. "Uzroci ovog tragičnog incidenta se istražuju i nitko odgovoran za ovaj nemar neće biti pošteđen", izjavio je glavni ministar Delhija, Arvind Kejriwal.

Direktor vatrogasne službe Delhija, Atul Garg, rekao je za novinsku agenciju Press Trust of India da je na gašenje požara poslano 14 vatrogasnih vozila. "Vatra se brzo proširila zbog eksplozije boce s kisikom", objasnio je Garg. Osim toga, spasilački napori su bili otežani zbog ograničenog pristupa zgradi, koja ima samo jedno stubište i nema izlaze za slučaj požara.

Foto: Reuters/Pixsell

POVEZANI ČLANCI:

 

Bolnica je smještena između stambenih kuća stoga još nije jasno jesu li poštovani svi sigurnosni propisi niti što je točno izazvalo požar. Premijer Narendra Modi izrazio je sućut na platformi X: "Požarna tragedija u bolnici u Delhiju je srceparajuća."

VIDEO Tragedija u Indiji: Bebe poginule u požaru bolnice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije