Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILE SE SIRENE

Hamas lansirao rakete na Tel Aviv, Izrael: 'Nekoliko smo ih presreli'

A trail of smoke left by a missile fired from Gaza
Foto: AMIR COHEN/REUTERS
1/2
26.05.2024.
u 14:04

Raketne sirene oglasile su se iu drugim gradovima, uključujući Herzliyu i Petah Tikvu

Hamas je rekao da je prvi put u skoro četiri mjeseca ispalio rakete prema području Tel Aviva u središnjem Izraelu, javlja BBC. U priopćenju kojeg su objavili navode da je ''veliki raketni napad'' odmazda za masakr nad civilima u Pojasu Gaze. 

Najmanje osam raketa ispaljeno je iz područja Rafaha u južnoj Gazi i nekoliko ih je presretnuto, kaže izraelska vojska. Osim Tel Aviva, sirene su se oglasile i u drugim gradovima, uključujući Herzliyu i Petah Tikvu.

U priopćenju na svom kanalu Telegram u nedjelju, Brigade al-Qassam rekle su da su rakete lansirane kao odgovor na ono što nazivaju "cionističkim masakrima nad civilima". Hamasova televizija Al-Aqsa javila je da su rakete ispaljene iz Pojasa Gaze. Sirene koje upozoravaju na napad raketama nisu se čule u Tel Avivu posljednja četiri mjeseca. Izraelska vojska nije odmah navela razlog za oglašavanje sirena.

Izraelska hitna medicinska služba priopćila je da nema izvješća o žrtvama. Napad signalizira da islamistička frakcija još uvijek može ispaljivati rakete dugog dometa unatoč više od sedam mjeseci razorne izraelske vojne ofenzive iz zraka i sa zemlje.

POVEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, prošlih dana digla se nova politička bura na međunarodnoj sceni nakon što je nekoliko zemalja u Europi odlučilo da će priznati Palestinu, u jeku sukoba koji već deveti mjesec bukti u Pojasu Gaze. Uz to, tužitelj Karim Khan zatražio je od Međunarodnog kaznenog suda da izda nalog za uhićenje čelnika Izraela Benjamina Netanjahua zbog genocida nad palestinskim stanovništvom. 

Ključne riječi

Komentara 5

SE
Serengeti
17:24 26.05.2024.

Ovo je samo dokaz da Izrelci i nakon 35 000 ubijenih civila, od toga 15 000 DJECE nisu ništa postigli. Nakon ovog pokolja u Gazi će imati još više Hamasovaca.

SJ
sjeverzapad1
14:52 26.05.2024.

Priznavanjem Palestine sa Hamasom na čelu, priznava se terorizam,,neka Palestinci predaju teroriste Hamasa ,naprave demokratske izbore.onda možemo razgovarati o priznanju države Palestine ali ne samo na teritoriju Izraela ,Palestinci žive i u Jordanu ,Siriji i jednim dijelom u Libanonu a kojima nije ni na kraj pameti dati svoj dio teritorija za Palestinsku državu što bi bilo realno a ne tražiti od Izraela da se samo on odrekne svojeg dijela

HA
Haha
19:56 26.05.2024.

Otkud nejači rakete?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije