Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUTO UPOZORENJE

Još nema kraja kiši i grmljavini: Upaljen meteoalarm u većini Hrvatske, evo kada će nakratko biti stabilnije

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL/DHMZ
1/3
26.05.2024.
u 07:36

Dok je u zagrebačkoj, karlovačkoj, kninskoj regiji te u gorju na snazi meteoalarm zbog obilne kiše i nevremena s mogućnosti grmljavine višom od 70 posto, duž Velebitskog kanala te u srednjoj Dalmaciji očekuje se jak vjetar s udarima do 65 km/h

U većem dijelu Hrvatske ove je nedjelje upaljen žuti meteoalarm zbog vjetra, kiše te mogućeg grmljavinskog nevremena u ponekim mjestima - čime se nastavlja nestabilno vrijeme koje je vladalo u Hrvatskoj proteklih dana. Nova kiša i oblaci s grmljavinom prekrili su glavni Grad i sinoć, dok je u više dijelova Hrvatske proteklih dana pogodila tuča i tako uzrokovala veće štete.

- U većini krajeva umjereno do pretežno oblačno, ponegdje s kišom te pljuskovima s grmljavinom. Pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji, osobito u središnjoj Hrvatskoj. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i jugoistočni, na zapadu unutrašnjosti sjeveroistočni, a uz obalu ponegdje i bura, osobito na sjevernom dijelu lokalno s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 23, na istoku i ponegdje na Jadranu do 25 °C - prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za nedjelju. 

Foto: DHMZ

Dok je u zagrebačkoj, karlovačkoj, kninskoj regiji te u gorju na snazi meteoalarm zbog obilne kiše i nevremena s mogućnosti grmljavine višom od 70 posto, duž Velebitskog kanala te u srednjoj Dalmaciji očekuje se jak vjetar s udarima do 65 km/h. Ipak, HAK javlja kako zasad u pomorskom prometu nema poteškoća.

- Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u Dalmaciji, Baranji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Mogući su odroni. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila - upozorava HAK. 

POVEZANI ČLANCI:

S novim tjednom pak se očekuje nešto sunčanije vrijeme s temperaturama do 27°C, pa neće biti niti upaljeni meteoalarmi.

- Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Ujutro ponegdje u unutrašnjosti moguća magla. Sredinom dana i poslijepodne uz jači razvoj oblaka mjestimice kiša i grmljavina, uglavnom u Lici i unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ponegdje umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, ujutro uz obalu bura. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 14, na Jadranu između 14 i 19 °C. Najviša dnevna temperatura od 22 do 27 °C - najava je DHMZ-a za ponedjeljak.

>> VIDEO Tuča u Drenovcima padala sat vremena i sve zabijelila

Komentara 3

Avatar grbadeva
grbadeva
07:56 26.05.2024.

Moram li se višeslojno odjenuti? Kakve su upute.

TH
than
12:02 26.05.2024.

Gledam taj meteoalarm na meteo stranici. Nigdje veze. Recimo za moj grad prognoziraju kisu cijeli dan danas, a za sve gradove okolo se kisa ne prognozira uopce. Sada mi nije jasno hoce li se kisa teleportirati i oblaci nestati nakon sto se ispada tu kod mene ili su jednostavno toliko nesposobni. Jucer na meteo stranici pise da pada kisa satima, a ono ni kap nije pala cijeli dan. Uglavnom, uopce ne obracam vise paznju na njihove prognoze. Jednostavno nemaju smisla. U stilu su corave kokosi i zrna.

SS
sokac sa drave
08:28 26.05.2024.

Kada ce se kugla zemaljska otopiti od prevelike temperatur?Kada pocinju ratovi za vodu?Hocemo li biti stalno zedni?Kada ce nam akademik Paar objasniti fenomen sest kisnih i sest susnih godina?Do kada moramo slusati lazi o globalnom zagrijavanju.Zasto mi krajem petom mjesecu moramo grijati stanove.Hocemo li se smrznuti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije