Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOSTRUKA KRUNA

FOTO/VIDEO Veliko Dinamovo slavlje! Tisuće navijača živjele su Dinamo. Nevjerojatni prizori u srcu Zagreba

Nogometaši Dinama u otvorenom autobusu idu prema Trgu na proslavu naslova prvaka
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/113
26.05.2024.
u 23:15

Dinamo je konačno uspio spojiti dvostruku krunu i proljeće u Europi. Na kraju svega, plavi su odlučili organizirati proslavu u centru Zagreba kakva nije viđena još od 2007. godine

Dinamo je ove godine igrao iznimno tešku i neizvjesnu sezonu. Od samog početka nisu mogli spojiti rezultate koji bi ih doveli na prvo mjesto, a tijekom jeseni su teško igrali i u europskim utakmicama. Nakon što su ispali iz osmine finala Konferencijske lige dobili su nešto više vremena, a to se odrazilo i na domaće rezultate.

Brzo su nanizali pobjede, a zatim iskoristili kiks Rijeke kako bi obranili naslov. S pobjedom u finalu Kupa, Dinamo je konačno uspio spojiti dvostruku krunu i proljeće u Europi. Na kraju svega, plavi su odlučili organizirati proslavu u centru Zagreba kakva nije viđena još od 2007. godine.

GALERIJA Dinamov spektakl u Zagrebu! Tisuće su u žarenoj atmosferi slavile s maksimirskim dečkima

Nogometaši Dinama u otvorenom autobusu idu prema Trgu na proslavu naslova prvaka
1/116

Igrači su se pozdravili s navijačima. "Hvala vam na svemu, hvala vam na neizmjernoj podršci u najtežim trenucima. Vidimo se dogodine u isto vrijeme na istom mjestu", rekao je Ademi za kraj. Silaze s pozornice i odlaze prema autobusu. Svi su izvrsno raspoloženi i usput se slikaju s navijačima, a uskoro bi trebao početi i koncert Psihomodo Popa.


Pjesmu je poveo Takuya Ogiwara. S Japanskim igračem pjevali su hit Prljavog kazališta, "Marina". 

"Hvala što se došli u ovakvom broju. Slažem se sa svime što je Petković rekao. Treba cijeniti što je bilo prije i nastaviti još bolje. Neću puno kemijati. Želim da ovako bude od početka sezone, da grmi sve i da kraj ne bude nikome stresan", rekao je Arijan Ademi.


Bruno Petković je pozdravio i zahvalio Mirku Barišiću i Vlatki Peras na njihovom radu, no navijači su to dočekali zvižducima.


"Nije bilo nimalo jednostavno, ali na kraju smo uspjeli, uzeli smo duplu krunu, to je jedino važno. Hvala vam na ovakvom dočeku, ispunio im se san, da u gradu u kojem živim dođete u ovakvom broju. Zahvaljujem vam se u ime cijele momčadi. Ako mogu povesti jednu pjesmu koju ja najviše volim, a to je i znak da smo zabili gol: 'Nebo se plavi...'", rekao je Sergej Jakirović, a navijači su odgovorili gromoglasnom pjesmom.


"Imamo danas Dinamo, imamo ga zauvijek. Vi ste najbolji navijači na svijetu, a ovo su najbolji igrači na svijetu", rekao je Velimir Zajec pred mnoštvom navijača.


Uz glasno skandiranje i na oduševljenje svih prisutnih, na pozornicu je izašao Burno Petković. U rukama je visoko držao Rabuzinovo sunce. Posebno glasne ovacije su također dobili Martin Baturina i Arijan Ademi.


Igrači izlaze na pozornicu. Publika skandira njihova imena.


Momčad je krenula izlaziti iz autobusa i kretati se prema tribini postavljenoj na istočnoj strani Trga. Navijači pjevaju i mašu bakljama.


Autobus s igračima je stigao na Trg, no teško se probija kroz mnoštvo.


Trg je gotovo u potpunosti pun. U centru Zagreba pjeva se i navija dok se momčad Dinama autobusom vozi ususret mnoštvu okupljenom pod desecima baklji.


Još uvijek se čeka dolazak Dinamovih igrača na glavni zagrebački trg, no dobre atmosfere ne nedostaje. Navijači su ujedinjeni u ljubavi prema plavoj boji. Navijači pjevaju, navijaju i čekaju igrače na Trgu.


Na Trg je stigao i predsjednik Dinama i predsjednik Dinama Velimir Zajec. "Prije četiri mjeseca u Grčkoj nisam očekivao da ću se vratiti u Zagreb. Grčku volim, ali Zagreb i Hrvatska je moj dom. Sve što se događa je zasluga navijača. Oni su najbolji i ujedinjeni su u slavlje Dinama. Najveće zasluge idu njima. Trenutno razgovaramo s puno ljudi. Izvršni odbor je prepustio meni i mojim suradnicima nogometni dio. Sa Zvonimirom sam prijatelj, a vrata su mu otvorena. Ovdje ima mjesta za sve. Trenutno ima svoje obaveze, ali nikad se ne zna. Trebat ćemo pojačati ekipu. Nadamo se igrati u Ligi prvaka jer bi onda mogli dovesti bolje igrače. Dolazi puno sponzora, a sigurno će i oni pomoći. Petković nažalost ima klauzulu koju ima. On je sjajan, ali u ovom trenutku je teško razgovarati o njemu. Nama bi ulazak u Ligu prvaka bio velik uspjeh, ona je najjače natjecanje u Europi. Ja sam je prošao i to su najljepše utakmice koje postoje", rekao je Zajec za HRT.


Navijači su ispunili polovinu glavnog zagrebačkog trga. Momčad Dinama uskoro bi trebala autobusom krenuti s Maksimira, a navijača će biti samo više. Upravo je počeo i nastup Djerka ulice.


Razgovarali smo s navijačima okupljenima na Trgu. Podijelili su svoja mišljenja o sezoni i večerašnjoj proslavi, prvoj nakon čak 17 godina.


 "Bus uskoro kreće prema gradu! ZAPLAVIMO TRG", objavio je Dinamo na društvenim mrežama.


Atmosfera je na Trgu sve užarenija, baklje se pale dok je korteo navijača krenuo s Maksimira prema centru grada kako bi uveličao Dinamovu pobjedničku sezonu.


Na Trgu je sve više ljudi, a neki su se navijači dobro snašli i pohitali na krovove i terase kako bi imali što bolji pogled na proslavu.


Ulice centra Zagreba već prije 20 sati ispunjene su plavom bojom. Brojni među navijačima Dinama posljednjeg dočeka sjećaju se u magli 2007. dok oni iskusniji vjeruju kako ce i večeras kao i prije 17 godina u gradu biti ludnica. Pozornica je spremna, a iz sigurnosnih razloga tramvajski promet Trgom bana Jelačića je obustavljen. Uz zastave Grada Zagreba na gradskim se jarbolima vijori i Dinamova. 

Osim Zagrepčana i njihovi gosti, brojni turisti sa zanimanjem prate večerašnje slavlje, a s obzirom na to da je utakmica na Maksimiru završila prije otprilike pola sata u ovim se trenutcima sve više navijača iz okolnih ulica slijeva na glavni trg. Atmosferu trenutno podiže DJ, a uskoro će početi koncert s gostima iznenađenja.


Nakon dodjele medalja, Bruno Petković je podigao pehar. Tribine su počele glasno navijati, a na terenu je uslijedilo veliko slavlje momčadi koja je prošla kroz trnje i kamenje kako bi podigla ovaj trofej.


Dinamovi igrači najprije su pozdravili navijače, a potom će početi podjela medalja i dodjela pehara.


Zagrebom se vijore Dinamove zastave u čast novim i starim prvacima.


Dinamo i Rudeš su u posljednjoj utakmici sezone odigrali rezultatom 3:3. U utakmici punoj golova nastupila su mnoga mlada lica Dinamove momčadi. Nakon posljednjeg zvižduka slijedi dodjela pehara i medalja.


Igrači će nakon press konferencija u otvorenom autobusu rutom Maksimirska - Vlaška ići putem glavnog zagrebačkog trga. Snimku iz autobusa moguće je pratiti putem službenog YouTube kanala Dinama. Više pročitajte OVDJE.


Na Dinamovoj proslavi na Trgu bana Jelačića nastupit će Pips, Chips & Videoclips, Psihomodo pop, Stoka i Djerkoulica.

GALERIJA Remi Dinama i Rudeša na Maksimiru! (3:3) Slavlje novog naslova može početi

Nogometaši Dinama u otvorenom autobusu idu prema Trgu na proslavu naslova prvaka
1/24

 

Komentara 19

Avatar Franjo T
Franjo T
21:49 26.05.2024.

Ide stadion, već se gradi... ništa se nije promijenilo,svi jašu na gnk dok im paše,dok imaju koristi

SP
spezzii
22:31 26.05.2024.

Jugosrbi i orjuna čupaju kosu od muke.

BA
bacenheider
06:29 27.05.2024.

Kako se slavi na Jelacic placu,ja mislio da ce to bit na rivi!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije