Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karamarko poručio

'Njima se ledi krv u žilama od atmosfera na našim skupovima, prate nas'

Tomislav Karamarko
Foto: Tino Juric/PIXSELL
22.02.2014.
u 14:41

Za njih je hrvatska slučajna država. Od ove vlasti više ništa ne možemo očekivati - poručio je Karamarko iz Splita s proslave 24. rođendana HDZ-a

Na proslavi 15. obljetnice osnivanja Zajednice žene "Katarina Zrinski" održane u splitskom hotelu President predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nastavio je "udarati" po vladajućoj stranci. Predizborna kampanja u Hrvatskoj očito je u punom jeku. Karamarko je večer prije bio u Kaštelima, tamo je kazao kako je HDZ kamion, a Savez za Hrvatsku Željke Markić bicikl i da se ne može očekivati da bicikl vuče kamion.

U Splitu nije želio davati izjave za medije, to je ostavio za Trogir. Karamarko je, naime, na turneji proslava 24. rođendana HDZ-a. Na skupu nije bilo najavljene Doris Pack, imala je problema sa zrakoplovnim letovima i ne bi stigla na vrijeme u Split. Naravno, ispričala se brzojavom, poslala podršku. Karamarko je u svom govoru koji je trajao više 22 minute ponovno poslao snažne političke poruke, s naznakom na lik i djelo dr. Franje Tuđmana, kako je kazao Karamarko "najvećeg Hrvata 20. stoljeća".

- Budite ponosni što ste članovi HDZ-a, nemojte dopustiti da se nameću kompleksi koje nam pokušavaju nametnuti oni koji nikada nisu željeli Hrvatsku. Prije 24 godine bili smo stranka opasnih namjera, vi ste u tom momentu bile žene opasnih namjera. A danas smo za njih, za ovu dezorijentiranu, bezglavu Vladu, nekakva lopovska, zločinačka organizacija iako se nekim našim članovima, koji su ogrezli u korupciju, moguće i kriminal, danas sudi. Mi smo svoju katarzu prošli, još uvijek je prolazimo i proći ćemo je do konačnog pročišćenja. Nitko nema pravo vrijeđati ovu stranku koja je stvorila hrvatsku državu. To nećemo dopustiti. U jednom trenutku kao da smo izgubili, kao da nismo znali što jesmo i što hoćemo. HDZ se pretvorio u interesnu strukturu, međusobno materijalno ovisnih ljudi, bili smo totalno emotivno dehidrirani, poput bljutave soli. To nam se dogodilo, i zato smo se vratili jasnim političkim učenjima dr. Tuđmana. Vidite u zadnje vrijeme kako izlaze na površinu afere s nekim drugima u glavnim ulogama. Kad dođemo na vlast procesuirati ćemo sve slučajeve. Državnog odvjetnika sam pozvao da postupa po Zakonu i da procesuira sva kaznena djela bez obzira tko ih čini - govorio je Karamarko.

Ova zemlja nije zaslužila biti pokvareni zub EU, da bude mjesto za otpad EU

Tomislav Karamarko

Najviše se u svom govoru osvrnuo na aktualnu vlast. - Živimo u osjetljivim vremenima, koja me podsjećaju na 90-e. Pokazat ćemo hrvatskom narodu da postoji svjetlo. Ova zemlja nije zaslužila biti pokvareni zub EU, da bude mjesto za otpad EU. Imamo nevjerojatne potencijale, predispozicije. Današnja vlast se ne snalazi, pokušava nas promijeniti svjetonazorski. Uvlače nas u ideološke rasprave, počevši od ćirilice u Vukovaru, definicije obitelji, pokroviteljstva nad Bleiburgom, zdravstveni odgoj u školama. Za njih je hrvatska slučajna država. Od ove vlasti više ništa ne možemo očekivati. I ono malo nade da bi mogli biti dobri, jer oni su dobri, jer smo mi bili loši u jednom trenutku i zato smo gubili izbore, to malo nade je ugašeno. Dvije godine su prošle, razmišljaju o reformama, ali ne mogu se složiti kako bi trebale izgledati. Tri ministra o istoj stvari govore različito, suprotno od premijera... To je neozbiljna razina, oni su u raspadu, ministri su u sukobu interesa, međusobno ne razgovaraju. Agonija već predugo traje - rekao je Karamarko.

Za kraj je pozvao sve članove HDZ-a na zajedništvo. - Pred nama je velika zadaća, koju može samo HDZ izvršiti, jedini imamo infrastrukturu, vratiti ponos, čast, dignitet Hrvatske. Njima se ledi krv u žilama od atmosfera na našim skupovima, prate nas. Osjeća se naboj, domoljubni naboj, koji kaže dosta. Mi smo na liniji na kojoj nema povlačenja, nema više ponižavanja. Nemojte se dati pokolebati ni s onima, koje su oni izmislili samo da bi naše članstvo pokolebali. Pomest ćemo ih na izborima i učinit ćemo im uslugu - zaključio je Karamarko.

>> Pusić: Ovo je najuspješnija vlada koju je Hrvatska do sada imala

Ključne riječi

Komentara 185

DR
dravskimornar
22:27 22.02.2014.

Gospodine Karamarko,Hrvatima se ledi krv u žilama,jer ste neki dan spomenuli Čačića kao mogućeg saveznika. Time ste samo dokazali da ste spremni napraviti pakt i sa samim vragom,ako će vam to dati stolicu. Iole pošten i pravedan Hrvat,nikada vašoj strancinci neće oprostiti,jer ste u razrušenom Vukovaru koalirali sa Pupovcem i Stanimirovićem.Prvi ste ime pružili ruku samo zbog vlasti,a nekim ljudima iz Vukovara još ni rane na tijelu nisu u potpunosti zarasle. To je činjenica i nikakvo posipanje pepelom ne može to obrisati. Sad želite Čačića,nevjerovatno.

FR
Francika
15:07 22.02.2014.

Bogme nam se svima ledi krv. Tresem se od same pomisli da vidim opet ove "klimavce" na vlasti. Kad budu prošli tu njegovu "katarzu", možda,velim možda dobiju moj glas. Do onda, niš, nula,zero. Glasala bum za vojnu huntu, s nadomm da buju ih sve pomeli.

CI
cinbenik
07:44 23.02.2014.

HDZe je povjesno zlo Hrvata,kojke cemo placati godinama.........Upoznati istinu,neznaci biti komunista,udbas,yunostalgicar................,nego normalan i napredan i zeljeti svim Hrvatima dobro...........Naravno to nie lagano,jer smo u 20godina diktature i pljacke ,navikavani da je sve normalno ,komunisticki,udbaski.....HDZe nas brani od komunjara i Yugoslovena preko 20godina,a za to vrijeme nas je gurnuo u rat,opljackao i izdao i prodao.........Jedini koji su se suprostavljali toj posasti,jesu Racanovci.........Trebalo je sve te godine nositi glavu u torbi da i drugi Hrvati shvate svu pogubnost sa HDZeom..........Jos davne 95e stvara se koalicija za spas Hrvatske u ZG,ali diktator nepriznaje rezultate izbora i postavlja svoju gradonacelnicu,i dalje brani Dinamo i .............Zagreb kao metropola jos uvjek nije podlegao dikataturi,po cijenu gladi.........Po smrti Tudjmana,Hrvati su dobili Hrbrost i birali njegova neistomisljenika za presednika 2x,ali i Racanovu koaliciju jedva sastavljenu.......Moc pljacke "pravih Hrvata" stalno im je puhala za vratom,zeleci ponovo Hrvate stititi od "komunjara" .Realni Racan,priznaje slabost koalicije i ponovo raspisuje izbore........Dajemo podrzku diktatorovoj "djeci" koja jos vise pljackaju i unistavaju Hrvate,osokoljeni pobjedom.......2x na izborima.Rezultat toga je zaduzena i unistena i opljackana Hrvatska.........Trebalo je imati m.da suprostaviti se HDZe hobotnici koja nije birala srestva da bude na vlasti.........Na zalsot jos ima pelcovanih" biraca u Hrvatskoj koji nesmiju spoznati istinu i daju glasove najvecoj posasti u Hrvatskoj kroz povjest.........Hrvatsku treba spasiti i izvuci iz HDZe blata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije