Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI ŽRTVE

Njemački katolički svećenik priznao seksualna zlostavljanja

svecenik
Marko Jurinec/Pixsell
13.01.2012.
u 21:57

Dječake je seksualno maltretirao u vlastitoj kući, u crkvi prije mise, na skijanju, u pariškom Disneylandu ali i u njihovom domu.

Njemački katolički svećenik priznao je pred sudom u Braunschweigu da je osam godina seksualno zlostavljao trojicu dječaka. Kako prenosi BBC, Andreas L. (46) izjasnio se krivim za ukupno 280 točaka optužnice za seksualno napastovanje.

Zlostavljanja je započeo u ljeto 2004. godine od kada je devetogodišnjeg dječaka dvije godine kontinuirano zlostavljao. Nakon što ga je dječakova majka prijavila crkvenim vlastima, zabranjen mu je pristup tom dječaku pa je istu praksu nastavio sa dvojicom braće u dobi od devet i jedanaest godina. Dječake je seksualno maltretirao u vlastitoj kući, u crkvi prije mise, na skijanju, u pariškom Disneylandu ali i u njihovom domu.

Majka prve žrtve, inače udovica iz svećenikove župe, posumnjala je u svećenikove namjere jer se pretjerano intenzivno družio s njezinim sinom, ali tek kad je dječak odrastao i u dobi od 17 godina priznao što je proživio, slučaj je prošlog ljeta prijavila policiji.

Svećenik je između ostalog priznao da je započeo ljubavni odnos s majkom dječaka što mu je omogućilo da s žrtvama često boravi nasamo. Zlostavljao ih je oko tri puta tjedno, a  ponekad im je kupovao poklone poput mobitela i kamera. Kako je sam rekao, nije mislio da čini išta loše niti smatra da je nekom nanio zlo.

Nakon priznanja, pohotnog svećenika očekuje izricanje zatvorske kazne koja bi trebala iznositi od šest do šest i pol godina.

 

Ključne riječi

Komentara 10

OB
-obrisani-
00:46 14.01.2012.

ma to nije problem kod katolika....pola kile očenaša i 20 dkg zdravo marijo ko rukom odnešeno...puj pike ne važi se

OB
-obrisani-
10:30 14.01.2012.

za odnose sa mamom pol kile očenaša i 20 dkg zdravo marijo a to što je dirao i napastvovao decu....to je normalno dovoljno je spustiti glavu i promrmljati nešto...oprost monumentalni

Avatar slavko stečajko
slavko stečajko
22:13 13.01.2012.

Iz zatvora će ovaj zlotvor izaći kao dvocjevka i to rasturena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije