Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Njemački dužnosnik optužen za tešku nesreću na skijalištu u Austriji

02.03.2009.
u 20:20

Predsjednik vlade njemačke savezne pokrajine Thueringen Dieter Althaus optužen je za ubojstvo iz nehaja jer se 1. siječnja na skijalištu u Austriji zaletio u skijašicu koja je umrla od zadobivenih ozljeda, objavilo je državno tužiteljstvo u Leobenu.

Konzervativni dužnosnik (CDU) naletio je na slovačku skijašicu (41) na križanju dviju skijaških staza u Riesneralmu, u srednjoj Austriji. Žena koja nije nosila zaštitnu kacigu podlegla je zadobivenim ozljedama, a njemački dužnosnik, koji je na glavi imao kacigu, zadobio je teške ozljede glave i mozga.

Po optužnici, Althaus koji se velikom brzinom spuštao stazom nije poštovao pravila kretanja na skijalištu i prešao je na susjednu stazu odakle je dolazila nesretna žena. Predsjednik je u pisanom obliku obavijestio austrijsko pravosuđe da se ne sjeća okolnosti nesreće.

U Austriji se za ubojstvo iz nehaja može odrediti kazna od dvije godine zatvora.

Dieter Althaus, član Kršćansko-demokratske unije (CDU) kancelarke Angele Merkel, predsjednik je vlade Thueringena od 2003. i ponovo se kandidirao za izbore u toj saveznoj zemlji zakazane za 30. kolovoza 2009.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije