Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.11.2014. u 12:34

HRT se ponijela kao ispostava RTS-a: kad beogradski režim "iz tehničkih razloga“ ne prevodi ono što govori predsjednik vlade Albanije, onda je to za današnje vijesti naše Nikoline Kovačević na HRT 4 potpuno sporedna stvar

Jučer u Beogradu nije s albanskog prevedena izjava predsjednika vlade Albanije koja se nije dopala domaćinima. Zanimljivo je da nije moglo biti prevedeno baš to da je postojanje države Kosovo realnost koju je do sada priznalo 108 država. Službeno obrazloženje bilo je da prijevod nije bio moguć „iz tehničkih razloga“. Ova bizarnost nije HRT zanimala ni toliko da je objavi kao glavnu vijest, nego je spomenuta usput, kao da se cenzuriranje premijera, što je očit dojam, kojeg si pozvao u goste događa svaki dan širom svijeta.

Za HRT, isto kao i za službenu beogradsku televiziju (RTS), najvažnije je bilo da su se tamošnji političari naljutili, u skladu sa svojom davno proklamiranom opsesijom tuđim teritorijima. Jutros u kratkim vijestima u devet i deset sati, koje na Četvrtom programu čita gđa Nikolina Kovačević, HRT je bez razmišljanja ovu svoju medijsku podčinjenost naglasio brižnom rečenicom u kojoj se spominju čak i nekakvi prosvjedi u onom dijelu Kosovske Mitrovice koji se osjetio pogođen dijelom jučerašnjih izlaganja beogradskog gosta.

Hrvatska televizija teško da će ikad odrasti i početi zarađivati za život svojim vijestima i svojim emisijama. Sada je u pubertetu: nešto novca zarađuje na reklamama, a većinu dobiva od nas i naše pretplate. Da smo kulturna zemlja koja sebi želi dobro, HRT-u bismo ukinuli ili pretplatu ili reklame. Utješno je jedino to da političari i HDZ-a i SDP-a, koji ne čina ništa da bi ukinuli sveprisutnu korupciju, žive u krivom uvjerenju da njihovo dirigiranje programom HRT-a pomaže održanju njihove vlasti.

>> Do kada će političari komotno sjediti u studiju 'Otvorenog' i sličnih emisija

Ključne riječi

Komentara 30

TT
tik tak
12:51 11.11.2014.

Pa RTS=RTZ jedno te isto obje vode srbi!!!

Avatar nula
nula
13:17 11.11.2014.

Ne gledam ni ne slusam HRT. Sve se svodi na sablon : - Premijer je izjavio da ... , Predsjednik je rekao da ... , ministar A je rekao da ... , ministar B je izjavio da .., a sve sto su ti genijalci rekli se svodi na to da je "poslije kise mokro" . Zatim slijedi sport i vrijeme i spica od 50 imena koja su sudjelovala u kreaciji tog remek djela od informativne emisije.

PA
partizancina
13:20 11.11.2014.

Doci ce jedan dan kada ce hrvatska televizija morati prevoditi srpski govor na hrvatski jezik ne samo iz raloga da to nisu isti jezici vec iz razloga da gluhonjemi gledatelji razumiju samo ono sto procitaju na tv ekranu U vecinskomskom dijelu EU clanica se prevodi totalno cijeli televizijski program za gluhonijeme gledatelje tv programa ...a ako odpuste par jugoslovenskih parazita sa tzv hrvatske televizije eto onda novca za financirati i taj humani projekt.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije