Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crna statistika

Nezaposlenost na istoku Hrvatske i dalje neumorno raste

Nezaposlenost
Petar Glebov/PIXSELL
14.02.2014.
u 12:27

Krajem siječnja na evidenciji HZZ na području najistočnije hrvatske županije evidentirano 23.314 je nezaposlenih osoba

Nezaposlenost na području Vukovarsko – srijemske županije i dalje neumorno raste. Prema službenim podacima Zavoda za zapošljavanje krajem siječnja je na evidenciji HZZ na području najistočnije hrvatske županije evidentirano 23.314 nezaposlenih osoba što je za tri posto više nego u prethodnom mjesecu ali i za 1022 osobe, odnosno 4,6 posto, više nego prije godinu dana. U isto vrijeme na području Područnog ureda Vukovar HZZ krajem siječnja evidentirano je 6.617 nezaposlenih osoba.

To je za 3,3 posto više nego mjesec dana ranije ali i sedam posto više nego u siječnju prošle godine. I u samome gradu Vukovaru nezaposlenost i dalje raste. Tako je krajem prošlog mjeseca na evidenciji HZZ bilo 3226 nezaposlenih osoba što je 2,3 posto više nego mjesec dana ranije. U odnosu na siječanj prošle godine nezaposlenost je povećanja za sedam posto.  U evidentiranoj nezaposlenosti prevladavaju osobe sa završenom srednjom školom za zanimanje u trajanju do tri godine i školom za KV i VKV radnike kojih je u siječnju 2014. bilo 36,8 posto.

Slijede osobe sa završenom srednjom školom za zanimanje u trajanju od četiri i više godina i gimnazijom ( 28,3 posto), osobe sa završenom osnovnom školom (25,5 posto) te osobe s prvim stupnjem fakulteta, stručnim studijem i višom školom (3,4 posto). Najmanje je nezaposlenih osoba bez škole i s nezavršenom osnovnom školom (3 posto) te osoba s fakultetom, akademijom, magisterijem, doktoratom (također 3 posto).

>>Tražite posao u državnoj službi? Evo tko zapošljava!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije