Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDA Upravni sud prihvatio tužbu šibenskog SDP-a o tajnosti ugovora Projekta Obonjan

Nezakonito uskraćivanje podataka

18.05.2009.
u 16:34

ŠIBENIK - Upravni sud prihvatio je tužbu predsjednika GO SDP-a Franka Vidovića protiv odluke gradonačelnice Nedjeljke Klarić da ne da na uvid ‘sporni’ ugovor projekta Obonjan, koji je grad Šibenik potpisao s Orco grupom.

- Nedugo nakon potpisivanja ugovora s Orcom tražili smo da nam dostave presliku ugovora koji je potpisan. Gradonačelnica je to tada odbila, ističući kako presliku ugovora može dati na uvid jedino ako se partner, u ovom slučaju Orco, s tim složi.

Naravno da kopiju ugovora nismo dobili nego smo upućeni da ugovor možemo proučiti u Upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom. Unatoč inzistiranju nekoliko gradskih vijećnika i uzastopnim pismenim i usmenim zamolbama, gradonačelnica nije popustila - kazao je Franko Vidović.

Ističe kako sud odbacuje obrazloženje gradonačelnice da ugovor predoči javnosti kad se s tim složi strani partner s obzirom na to da se gradska vlast nije pozvala ni na jedan od zakonom propisanih razloga za uskraćivanje informacija, a postupak drži nezakonitim.

- Presudom je gradska uprava pozvana da donese novo rješenje i osigura SDP-u tražene preslike ugovora - naglašava Vidović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije