Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Netanyahu branio svoju suprugu: Novinari, ostavite je na miru!

Benjamin i Sara Netanyahu
REUTERS
19.01.2010.
u 10:05

Tužbu protiv Netanyahuove supruge Sare podnijela je njihova bivša kućna pomoćnica. Ona tvrdi da je morala nositi četiri različite vrste odjeće, ovisno o tome koje je poslove u kući obavljala, jer je Netanyjahuova supruga bila opsjednuta čistoćom i plašila se da joj služavka ne zagadi kuću.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu snažno je branio svoju surpugu Saru tijekom posjeta Njemačkoj. Povod za raspravu o njegovoj supruzi jest tužba koju je protiv nje nedavno podnijela bivša kućna pomoćnica.

- Ostavite moju suprugu i djecu na miru - rekao je Netanyahu na zajedničkoj konferenciji za novinare s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu, odgovarajući na pitanje izraelskog novinara o tužbi objelodanjenoj u najtiražnijemu izraelskom listu "Jediot ahronota".

Sud u Tel Avivu potvrdio je da je žena, koja je šest godina radila za Saru Netanyahu u kući na sjeveru Izraela, podnijela tužbu i da traži kompenzaciju od 80.000 dolara. Navodno je dobivala plaću manju od minimalne, morala je biti 24 sata u pripravnosti i bila prisiljena raditi na židovski dan odmora, šabat.

Tvrdi i da je radila u atmosferi koja je graničila s neprijateljskom i da je bila ponižavana jer je Sara Netanyahu povremeno vikala na nju, pogotovo kad je ne oslovi s "gospođo", već po imenu. Uz to je morala nositi četiri različite vrste odjeće, ovisno o tome koje poslove u kući obavlja, jer je Netanyjahuova supruga bila opsjednuta čistoćom i plašila se da joj služavka ne zagadi kuću.

Sarin odvjetnik izjavio je da u tužbi nema trunka istine.

Ključne riječi

Komentara 10

CI
cicibela
11:13 19.01.2010.

Ne piše VL o 547 stranica UN-ovog izvješća o izraelskim ratnim zločinima počinjenim u Gazi prošle godine (da ostale i ne spominjemo). I ne čude se novinari zašto im suđenje u Hagu još nije počelo. Ali, zato imamo tužbu kućnee pomoćnice na uvid.. Bravo novinari! Vaše je kraljevstvo zemaljsko!

OB
-obrisani-
10:44 19.01.2010.

Ne, novinari se nikako ne bi smjeli petljati u privatni život jednog židovskog dužnosnika. Osuđujem pisanje najtiražnijeg izraelskog lista koji se zove Jediot ahronota što u slobodnom prijevodu znači Notorni idiot.

SM
sudo.m
10:39 19.01.2010.

Ma ljudi moji o cemu VL pise! Pa to nije interesantna tema ni za njihovog prvog komsiju! Citaoce sigurno ytracevi i ogovaranja neinteresuju.VL se spustio na jedan nizak nivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije