Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.07.2018. u 11:18

Destabilizacija Bozanića otvoreni je udar na crkveni vrh koji netko želi maksimalno oslabiti

Informacija da će papa Franjo smijeniti kardinala Josipa Bozanića s mjesta zagrebačkog nadbiskupa već oko godinu dana kruži crkvenim kuloarima i tu i tamo probala se probiti do medija. Na ruku joj je išla bolest lani u kolovozu nakon koje je kardinal nekoliko mjeseci proveo gotovo u apsolutnoj izolaciji.

No, onda se polako počeo pojavljivati u javnosti, kao lani u listopadu za posjeta državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina. Premda su tada crkveni kuloari prenosili provjerene informacije da je Parolin u Zagreb zapravo došao smijeniti Bozanića, tj. da mu je blagoslov velike dvorane HKS-a samo bio izgovor za to.

Nekoliko mjeseci nakon toga planula je afera s prebendarima koja je, de facto, isprva trebala poslužiti kao povod za najžešći udar na Bozanića jer je slučaj dospio do Rima, ali je vještim manevrom Bozanić uspio slučaj prebaciti u Zagreb i sam donijeti crkvenu presudu prebendarima smijenivši ih i za koji dan objavit će nova imena.

kardinal Josip Bozanić
1/13

Bolest i prebendari, prema crkvenim kuloarima, trebali su biti Bozanićeva huda sudba i skori kraj njegove karijere, nešto slično kao što je nekoliko godina prije “skončao” ljubljanski nadbiskup s ostalim slovenskim biskupima zbog bankrota Crkve u Sloveniji. Papa ih je smijenio jednim potezom ruke. No, što je to Bozanić učinio da bi morao odletjeti kao slovenski biskupi?

Zacijelo ništa. Jer jučerašnju vijest o njegovoj tobožnjoj smjeni ne prati nijedan dovoljno jak razlog, osim optužbe za nacionalizam episkopata, što je u srpskim medijima odmah dobilo epitet ustaštva.

Dakle, nakon neuspjelog tobožnjeg mekog ustaškog državnog udara na Trgu bana Jelačića za doček reprezentacije, sada je javnosti trebalo servirati kleroustaški crkveni udar. Jer destabilizacija Bozanića otvoreni je udar na crkveni vrh. Koji bi u aktualnom buđenju Hrvatske po nečijim planovima trebalo maksimalno oslabiti. A Bozanić je, u spletu svih priča ispletenih oko njega, za to idealna meta.

Komentara 28

DU
Deleted user
11:50 26.07.2018.

Došao je red da se javi udbino krilo u katoličkoj crkvi! Nakon nogometnog uspjeha i s tim povezane homogenizacije donešena je odluka da se krene u akciju svim snagama, pa i onim koje su inače doušnička rezerva pete kolone.

CH
chanchir
13:09 26.07.2018.

Talibans News....

DD
ddh
00:40 27.07.2018.

Koliko je poznato, kad Papa salje nekog kardinala u penziju ili ga smjenjuje, onda se to radi jako diskretno i bez ikakve medijske pompe. Radi toga je velika vjerojatnost, da je ta "smjenidba" izmisljena od t.zv. "novinara" u medijima u Hrvatskoj, a u sprezi s medijima iz Srbije. A 97% od svih medija u Hrvatskoj su tako i tako peta kolona cetnika i Yugoslavena . Suma sumarum, ovdje se radi o izmisljotini koju iznose i u javnost plasiraju smrdljiva piskarala u Hrvatskoj. To su ti isri smrdljivci, koji se prije para dana javnosti prezentirali pismo izbornika Dalica sa falsificiranim potpisom istoga. kojim on toboze najavljuje, da ce reptezentativci njihove premije uplatiti u dobrotvorne svrhe. Fake News su svakodnevnica kod medija u Hrvatskoj u toj peronospori hrvatskog drustva. Lazi i podmetanja su kod medija u Hrvatskoj ne samo system, nego i stil i metoda tih smrdljivaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije