Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Katolička crkva

Vatikan smjenjuje kardinala Bozanića, novi nadbiskup Dražen Kutleša?

Josip Bozanić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
25.07.2018.
u 09:13

Dražen Kutleša je porečki i pulski biskup

Vatikan smjenjuje kardinala Josipa Bozanića, a novi zagrebački nadbiskup bit će Dražen Kutleša, porečki i pulski biskup, objavio je danas Globus.

Prema pisanju ovog tjednika, Vatikan je po svemu sudeći Bozanića već razriješio. Navode kako će to objaviti kad im bude odgovaralo, ali svakako do kraja godine. Pokrenut je "proces odlaska" koji može završiti i Bozanićevim umirovljenjem, jer "kardinale se ne smjenjuje".

Prema neimenovanim izvorima, o najavi promjena već se naveliko govori.

- Ima samo jedan problem, a to je da kada se unaprijed nekog ‘proglasi biskupom’, vatikanski vrh reagira tako da ga ne imenuje. A kada bi se to u ovom slučaju dogodilo biskupu Kutleši koji bi trebao postati zagrebački nadbiskup, bila bi to nevjerojatna šteta za Crkvu. Jer, riječ je o izuzetnom čovjeku, kojeg se samo može poželjeti - kaže "visoki izvor s Kaptola".

Josip Bozanić
1/30

Komentara 145

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
10:39 25.07.2018.

Razlog ovaj onaj nije bitno no sve to kod katolika ide kulturno i civilizirano a svjedoci smo nedavno kako se kod pravoslavaca a što je i objavljeno u novinama potuku njihovi dužnosnici što je samo po sebi dno dna zaa jedan narod i njihovu vjeru a o pronevjerama novaca koji je namjenjen i doniran za pravoslavlje a završio u privatnim džepovima bolje i ne govorit.

BA
bakulušić
10:15 25.07.2018.

U crnoj zgradi u Koranskoj znaju svašta jer se tamo skupljaju vijesti iz cijele Hrvatske i Regiona pa se dalje ciljano raspoređuju po Hrvatskoj i cijelome svijetu. Tamo određuju gdje će tko biti urednik i što će tko od odabranih pisati i govoriti. Tamo se određuje što su rekli "neimenovani izvori". Dakle, vjerodostojno i pouzdano. Inače im država ne bi opraštala velike porezne dugove. Tamo određuju tko je od biskupa podoban i treba ga uvijek citirati a tko nije pa ga kao takvoga izložiti hajci.Da se ogadi i rođenoj majci. Evo, kreće hajka na Crkvu i kardinala Bozanića. Netko je odredio da je to baš sad najpotrebnije. Ljetni su mjeseci pa neka narod malo uživa. Dosta je bilo nogometa i Thompsona.

ZL
zlocinackaplatforma112
11:51 25.07.2018.

Koje smeće od portala...svaki put kad iznosi laži a to je u zadnje vrime sve češće, onda je autor članka VL jer govno koje laprda laži nema muda potpisati imenom i prezimenom taj uradak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije