Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ne podržavam neprimjerene izjave protiv kolega

Ocijenio je kako rasprave u SDP-u tijekom i oko sjednice Glavnog odbora stranke u subotu "nisu osobne, ali su naravno kritičke i burne, što se i očekuje"
25. siječnja 2016. u 14:39 5 komentara 759 prikaza
siniša hajdaš dončić, sisak
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL

Član Predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić poručio je danas kako ne podržava neprimjerene izjave protiv kolega u stanci, ali smatra da je "analiza i sređivanje stanja u stranci nakon izbora normalna".

 "Ne podržavam neprimjerene izjave bilo koga u SDP-u o kolegama, no to je normalno, nakon izbora uvijek dolazi nekakvo sređivanje i analiza postojećeg stanja", rekao je Hajdaš Dončić nakon primopredaje Ministarstva prometa, pomorstva i infrastrukture svom nasljedniku na dužnosti ministra Olegu Butkoviću

 Ocijenio je kako rasprave u SDP-u tijekom i oko sjednice Glavnog odbora stranke u subotu "nisu osobne, ali su naravno kritičke i burne, što se i očekuje". "Nekada emocije malo prevladaju, ali nikada u potpunosti ne prevladaju", izjavio je Hajdaš Dončić i dodao kako će "SDP nakon unutarstranačkih izbora izaći kao jedna od najvećih, ako ne i najveća hrvatska stranka".

Glavni odbor SDP-a u subotu je, na sjednici koja je trajala više od 12 sati, odbio prijedloge Predsjedništva stranke da se izbor predsjednika SDP-a za naredni četverogodišnji mandat održi 12. ožujka. Umjesto toga, SDP će predsjednika birati 2. travnja, a odbačen je i prijedlog da se delegati na Konvenciji stranke biraju preferencijalnim glasovanjem po lokalnim organizacijama, što je bio prijedlog podupiratelja sadašnjeg predsjednika Zorana Milanovića.

Milanovićevo izvješće o rezultatima parlamentarnih izbora tek je "primljeno na znanje", a na sjednici su, po pisanju medija, oštre riječi na račun predsjednika stranke izrekli članovi skloni Milanovićevu protukandidatu Zlatku Komadini, što je isprovociralo potpredsjednika Ranka Ostojića, koji je u oštroj objavi na Facebooku kolegama, među ostalim, poručio da se mogu sramiti.

>> Butković protiv monetizacije autocesta

Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
 • StjepanDržislav:

  Hajdaše Dončiću neprimjereno si upravljao ministarstvom prometa i veza i postavio ljubavnicu na čelno mjesto javnog poduzeća:), a što si pričao u kampanji, ne da je neprimjereno, nego nema veze s mozgom

 • skojevac:

  Hajdaš-dončič ,što si napravio dobro glede zagorja koje su to infrastrukture?

 • Avatar EU MOJCA
  EU MOJCA:

  Ništa ti ne razumiješ !