Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U središtu Londona

Ne da mu se tražiti parking pa si je kupio garažu za 185 milijuna kuna

Parking
Foto: Pixabay
09.02.2017.
u 22:10

Garaža se nalazi u četvrti Knightsbridge, nedaleko od robne kuće Harrods, u kojoj jednosobni satnovi stoje više od tri milijuna eura

Parkiranje u središtima europskih gradova može biti prava noćna mora, ne samo zbog činjenice da je gotovo nemoguće pronaći slobodno parkirališno mjesto, već i zato što su cijene parkiranja vrtoglave. Iz tog je razloga nepoznati član jedne arapske kraljevske obitelji odlučio kupiti gradsku garažu u Londonu za nevjerojatnih 24,6 milijuna eura (oko 185 milijuna kuna).

Glavni motiv za ovakvu odluku bilo je izbjegavanje plaćanja skupih parkirališnih mjesta u glavnom gradu Velike Britanije. Kako piše The Times, jedan od članova arapske kraljevske obitelji kupio je gradsku garažu u luksuznoj londonskoj četvrti Knightsbridge, i to da bi u nju smjestio svojih 80 luksuznih i klasičnih automobila.

Knightsbridge je smješten u središnjem dijelu Londona i poznat je po skupocjenim nekretninama uključujući One Hyde Park, u kojem jednosobni stanovi ili garsonijere stoje više od tri milijuna eura. Ovaj dio Londona, u kojem se nalazi i poznata robna kuća Harrods, omiljena je destinacija bogatašima s Bliskog istoka, pogotovo tijekom ljetnih mjeseci kada je na ulicama u tom dijelu grada moguće vidjeti pravu “ergelu” najluksuznijih vozila s registarskim pločicama država Zaljeva.

Inače, parkiralište je u Londonu nadaleko poznato kao jedno od najskupljih u svijetu, a kupnja parkirališnih mjesta gotovo je nemoguća jer ih nema na tržištu. Individualna parkirališna mjesta prodaju se i za 400.000 eura. Jedan od rekorda zabilježen je u veljači 2016. kada je jedno mjesto prodano za nevjerojatnih 423.000 eura

>> Zagrepčanin parkirao auto ispred vrata, evo kako su mu se stanari osvetili

Komentara 11

VI
Vito
07:30 10.02.2017.

Vidim broj 2 iza riječi -Komentari-, a ne vidim komentare. _______________________ Vrlo zanimljiva pojava u "zadnje vrijeme". _________________ Ako ću nakon "klikanja" nacrvenu strijelicu vidjeti u kojoj piše -pošalji komentar- broj 3 i ovaj komentar, znači da su dva komentara bila politički nepodobna i obrisana. __________________ A kako politički korektno komentirati ovu ????? od novinarstva????

VJ
Vl jedi govna
08:21 10.02.2017.

Meni kad uvale zabranu, 2-3 slijedeća dana ne čitam večernji nego ostale portale. Ovaj je ionako relativno loš ali ne traži FaceBook login za komentiranje, inače nebi ni pogledao VL

VI
Vito
12:38 10.02.2017.

Ne, meni nisu obrisali komentare, znači da su još nekom zabranili iznošenje vlastitog mišljenja u "večernjaku".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije