Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća kraj šolte

Navijačici se stanje pogoršava nakon što je prevezena u Toronto

anna leibenko (1)
Help-anna-leibenko.org
02.09.2012.
u 16:50

Budući da nije bila zdravstveno osigurana, obitelj je morala pokrenuti humanitarnu akciju da prikupi 100.000 dolara za prijevoz u Kanadu

Dvadesetčetverogodišnja Kanađanka Ana Leibenko, bivša profesionalna navijačica koja je 17. kolovoza doživjela nesreću na brodu pokraj Šolte, prevezena je u besvjesnom stanju u Toronto, gdje će je liječnici pokušati reanimirati. Nesretna djevojka zadobila je teške ozlijede glave prilikom skoka u more s jahte na kojoj se nalazila s nekoliko svojih prijatelja. Pri odskoku se okliznula i glavom udarila u krmu broda.

Hitno je prevezena u kliničku bolnicu Split, a liječnici su ustanovili da ima teške ozlijede lica, mozga i pluća te je priključena na aparate koji je održavaju na životu. Dodatni problem nastao je kada se ispostavilo da djevojka nema zdravstveno osiguranje pa je njezina obitelj pokrenula veliku akciju prikupljanja 100.000 dolara, koliko je bilo potrebno da se djevojka preveze u Kanadu. Preko internetske stranice help-anna-leibenko.org., obitelj je uspjela prikupiti 142 tisuće dolara pa je organiziran zračni transport do Toronta.

– Teško mi je opisati kako sam se osjećao kada sam vidio sestru u komi. Jednostavno, ne mogu to podnijeti, izjavio je Toronto Staru djevojčin brat koji ju je dočekao u zračnoj luci. Stanje navijačice, koju su liječnici stavili u umjetno induciranu komu kako bi uopće preživjela, sve je gore. Zahvatila ju je naime upala pluća, a diše samo uz pomoć aparata.

– Užasno, kao sestra mi je i prolazim teške trenutke. Još je gore njezinoj majci koja je potpuno shrvana, izjavila je Irina Osminin, prijateljica nesretne djevojke

Ključne riječi

Komentara 13

JA
josip adric
22:14 02.09.2012.

Za koga je to navijala ,nije mi ništa jasno.

Avatar flegmatik
flegmatik
22:17 02.09.2012.

Pouka: ne skakati na glavu bez zdrastvenog osiguranja.

IV
Ivo34575
21:24 02.09.2012.

jadna cura..nisu je trebali vuć u Kanadu, nego skupit para pa nek se liječi u Splitu.. sumnjam da će joj u Kanadi šta bolje pomoć..a put je rizik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije