Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liječnik dao objašnjenje

Natpis u jednoj dalmatinskoj ambulanti nasmijao je sve: Poštovani pacijenti...

čekaonica u ambulanti
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
21.02.2020.
u 13:24

Dr. Nikša Mitrović zamolio je svoje pacijente da mu ne donose čokolade, kolače ni bombonijere, a sada je objasnio zašto

Poštovani pacijenti, razumijemo vašu zahvalnost, ali ljubazno vas molimo da nam ne donosite nikakve čokolade, kolače ni bombonijere. Niti išta drugo, da se razumijemo. Na dijeti smo.

Natpis je to s vrata jedne dalmatinske ambulante koji je prije nekoliko dana postao viralni hit nakon što je objavljen na Facebook stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca.

Oni su još objavili da na drugim vratima piše "mi nismo na dijeti", međutim to je bila samo njihova šala.

Ipak prvi natpis je potpuno istinit i sada je otkriveno gdje se on nalazi.

Riječ je o ordinaciji opće medicine ambulante u Šestanovcu, odnosno na vratima liječnika dr. Nikše Mitrovića, piše Slobodna Dalmacija.

– Doći u doktora, a ne donijeti kesicu, kod nas je isto kao otići u Rim, a ne vidjeti Papu. Ovakav način ophođenja liječnika i pacijenta očito je ukorijenjena praksa u našem narodu i općenito na Balkanu. Odlučio sam tome stati na kraj na način koji ste i vidjeli. Mislim da ćemo mi svojim radom zavrijediti plaću koliku-toliku, ali ćemo je dobiti. Ovo što sam vam rekao, skoro pa svakim danom objašnjavam i svojim pacijentima. Svrsishodnije bi bilo da smo u mogućnosti sve darove promijeniti u novac, pa za ordinaciju kupiti neki potreban aparat, što je mnogo važnije za naš rad – rekao je.

Komentara 10

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
13:43 21.02.2020.

Zamislite da u bilo kojoj državi na Zapadu ovako nešto napiše liječnik na vratima i javno objavi da ga pacijenti huškaju na korupciju...policija bi odmah uhapsila i liječnika koji je na to pristajao i pacijente koji su nudili darove liječniku...Pitanje je dali u Hrvatskoj upće postoji Zakon protiv korupcije ili vlada anarhija i bezvlađe

Avatar partner
partner
14:18 21.02.2020.

a jel to vazi i za kuvertu sa par stotina eura.

DU
Deleted user
13:35 21.02.2020.

Bravo gospodine doktor!!! Neka se na vas ugledaju i oni koji maknu prstom tek kada prime kuvertu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije