Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Naručila građevni materijal i radove na kući, no nikad ih nije platila

Broj prevarenih je, prema DORH-u, 16, a uhićena si je pribavila protupravnu korist veću od 3,2 milijuna kuna
27. ožujka 2018. u 15:20 3 komentara 3966 prikaza
novac
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Protiv 31-godišnje bivše bankarske službenice Valentine M. iz Krkanca pokraj Varaždina Općinsko državno odvjetništvo pokrenuo je istragu zbog prijevare i krivotvorenja isprave. Jučer smo objavili da je Valentina M. uhićena jer je više osoba oštetila za čak 4,2 milijuna kuna, nudeći od 2015. do 2017. godine prolaznicima ispred banke nepostojeća povlaštena oročenja novčanih sredstava uz visoke kamatne prinose.

Varaždin Uhićena 31-godišnja bivša bankarska službenica

Prema podacima PU varaždinske, prevarila je 15 osoba, krivotvorila isprave na štetu još osmero njih, a prijavljena je i zbog pokušaja prijevare još četiri osobe. Istraga je pokazala da si je prisvojila ukupno 1.470.000 kuna i 355.000 eura. "Klijentima" je, neslužbeno doznajemo, nudila i do 20 posto kamata na štednju. U banci je radila kao obična službenica, no žrtvama prijevare se lažno predstavljala kao zamjenica direktorice s ovlastima za sklapanje izdašnih ugovora.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je u prosincu protiv nje već podiglo jednu optužnicu zbog pronevjere, tereteći ju da je od 17. ožujka do 3. svibnja prošle godine kao bankarska službenica učestalo podizala gotovinu iz blagajne i na taj način si prisvojila 41.100 eura i 382.500 kuna. Tu je pronevjeru na prvom ispitivanju i priznala, pravdajući se da joj je novac trebao za vraćanje očeva duga. Banka joj je dala otkaz. DORH je jučer objavio da je protiv nje pokrenuta istraga, a uz ostalo tereti ju se i za neplaćanje građevinskog materijala i radova koje je naručila za renoviranje svoje kuće.

Broj prevarenih je, prema DORH-u, 16, a uhićena si je pribavila protupravnu korist veću od 3,2 milijuna kuna, milijun kuna manje od iznosa koji je dan prije objavila PU varaždinska. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila joj istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Budite na oprezu Oprez! Lažni djelatnici Here pokušavaju prevariti građane euri VARAŽDIN Prijevara: Uplatila nekoliko stotina tisuća kuna nadajući se ljubavnoj vezi Ilustracija Internetska prijevara Mladić mobitel 'prodao' Nigerijcu i ostao bez 2000 kuna
Zoran Mamić
DVA PUTA U SMRTNOJ OPASNOSTI
Život Zorana Mamića visio o koncu, tu nesreću preživi tek jedna od tisuću osoba
Solana Nin
SINERGIJA PRIRODE
Jeste li već otkrili kraljicu među solima?
  • rightside:

    ta radi ko i anka mrak,,no anka je platila pola svog duga,,koliko znam,,i zanimljivo kako joj nitko nista ne moze,,))) sve se ima na netu oko obnove stana anke mrak,,))) ma "prepostena" zena)))))))

  • maximinimax:

    Ma nemože to tako, prvo u politiku pa onda šišaj

  • liliZG:

    ali njena kuća je renovirana, tri godine najviše, za gospodarski kriminal i doma je na toplom.