Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Internetska prijevara

Mladić mobitel 'prodao' Nigerijcu i ostao bez 2000 kuna

Ilustracija
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
23.03.2018.
u 11:06

Mladić je provjerom utvrdio da na računu nema uplate, ali je istovremeno na svoj mail dobio lažno stvoreni mail s nazivom jedne međunarodne banke

Varaždinska policija upozorila je na pomno smišljenu internetsku prijevaru koja je 23-godišnjaka stajala 2000 kuna. Mladić je internetskom oglasniku postavio oglas za prodaju mobitela i preko aplikacije za prijenos poruka primio poruku zainteresiranog kupca iz Nigerije.

- Nakon što su dogovorili uvjete prodaje, nepoznata mu je osoba u poruci napisala da je na njegov račun uplaćeno 310 eura, te mu dala adresu na koju može poslati poštom mobitel. Mladić je provjerom utvrdio da na računu nema uplate, ali je istovremeno na svoj mail dobio lažno stvoreni mail s nazivom jedne međunarodne banke u kojem se nepoznati počinitelj predstavio kao službenik banke i potvrdio da je novac uplaćen, no da je potrebno izvršiti verifikaciju poslane poštanske pošiljke na adresu uplatitelja, nakon čega će biti transakcija izvršena - kažu u PU varaždinskoj.

Nakon što je mladić mobitel poslao poštom na adresu u Njemačku, a na lažni mail fotografiju potvrde o slanju, dobio je uputu da je minimalni iznos transakcije 500 eura, te da mora uplatiti dodatnih 190 eura, kako bi mu se ukupni iznos od 500 eura uplatio na račun. Prijavio je sve to policiji. Šteta je oko 2000 kuna, koliko je bio vrijedan mobitel.

Otkrivena ilegalna benzinska pumpa:

Ilustracija
1/6

Komentara 6

MO
modovisisajteMaraschino
13:19 23.03.2018.

i meni se javljaju na oglase takvi strani kontakti, loš google translate tekst. pa moraš biti blesav ako povjeruješ da ćeš dobiti lovu....

Avatar babas
babas
13:41 23.03.2018.

Ima kod nas ovaca koliko hoćeš,zato nas političari tako vozaju!

KO
Kora
12:22 23.03.2018.

ovo je rasizam! Riječ je o prevari koja se odvija kroz internet itd., pa je tendenciozno jednog nazvati "mladić" a drugog Nigerijac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije