Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova, a Beroš nam je kazao: 'Smanjite promet u bolnicama'

Dugovanje trenutačno iznosi pet milijardi kuna, a dug mjesečno raste za više od 300 milijuna kuna, javljaju iz Hrvatske udruge poslodavaca.
19. listopada 2020. u 14:07 35 komentara 6525 prikaza
Foto: Pixsell

Predstavnici veledrogerija digli su se i napustili sastanak s ministrima zdravstva Vilijem Berošem i financija Zdravkom Marićem kad se pokazalo da država nije u stanju platiti dio duga od pet milijardi kuna, koliko duguje za isporuku lijekova. Očekivali su da država bar smanji taj dug bar za dvije milijarde kuna, no ministar Marić ponudio im je 200 milijuna kuna. 

Tomislav Mihaljević Šef najveće svjetske klinike: Cjepivo se razvija brže nego ijedno u povijesti, imat ćemo ga u siječnju

– To je u redu, no šokiralo nas je ono što je rekao ministar Beroš. "Smanjite promet u bolnicama", sugerirao je ministar zdravstva. Znači, sutra Zarazna ili Klaićeva neće dobiti robu. Na to predstavnici veledrogerija  nisu imali što reći već su se dignuli i napustili sastanak – doznajemo od dobro informiranog izvora koji je još dodao: 

Vili Beroš TRAŽE SE DODATNE MOGUĆNOSTI Beroš ljut na ravnatelje zbog gužvi za testiranje

– Premijer Plenković jutros je rekao da se obveze moraju plaćati. Međutim, valjda je mislio da građani moraju plaćati svoje dugove pa i ovrhama, ali da država svoje dugove ne mora podmirivati – ustvrdio je. Veledrogerije godinama praktički kreditiraju zdravstveni sustav, a ne nađu li se sada dvije milijarde kuna, koliko bi prema njihovim traženjima bilo moguće za nastavak takvog poslovanja, Hrvatskoj u jeku pandemije prijeti nestašica lijekova.

NATEGNUTA TEZA
Englezi nisu bez razloga ostali u čudu kad su čuli da je Hrvatska bolja od njih
Osiguranje imovine
OSIGURANJE IMOVINE
Razgovor s vlasnikom oštećenog stana: Osiguranje imovine nije bačen novac
 • Avatar moranzilanovic
  moranzilanovic:

  Podrškama veledrogerijama

 • manipulacija:

  Dug veledrogerija vuče se više od desetljeća unazad i svake im se godine isplatio dio duga od par sto milijuna kuna

 • jorgen:

  Nema za lijekove, neka Hrvati umiru. Bitnije je odvajati 5 MILIJARDI KUNA za MORH i 6 MILIJARDI KUNA za MUP. Bitnije je odvajati i MILIJARDU KUNA za razne "nevladine" udruge. Bitnije je puniti EU proračun. Sve je bitnije od golih ... prikaži još! života hrvatskih građana!