Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Serval dolijao

Napokon ulovili afričku divlju mačku, i to kod Svete Helene

Serval u Turopolju
Foto: Branimir Reindl
1/2
07.01.2020.
u 11:33

Veterinari Vedran Slijepčević i Branimir Reindl jučer su uspješno uhvatili servala nakon tjedan dana potrage.

Serval se vratio kući! noćas nam je sretnim glasom javio veterinar Branimir Reindl koji je 28 dana s kolegom Vedranom Slijepčevićem tražio afričku mačku viđenu prije mjesec dana pokraj Velike Gorice u Turopoljskom lugu. Tad ga je mobitelom snimio i dvadesetosmogodišnji Andrej Šejić vraćajući se iz ribolova.

Podsjetimo, neobičnog ljubimca u šetnji su prestrašili psi te se oteo vlasniku i pobjegao. Nakon opsežne potrage lociran je u Križevčecu kod Svete Helene te je nakon devet dana promatranja, snimanja i hranjenja vraćen vlasniku. Gdje je serval, legalno kupljen u jednoj zemlji EU, lutao sve ovo vrijeme i kako je ova životinja kojoj je prirodno stanište podsaharska Afrika podnosila hladnoću, nije poznato, 

Foto: Branimir Reindl

Afrička mačka nije opasna za ljude.

– Ne napada ni u savanama, a kako bi tek u ovom okolišu, stranom toj vrsti – kaže veterinar Reindl.

Najvjerojatnije je preživljavao hraneći se zečevima, žabama, vjevericama, krticama i sličnim malim glodavcima. Zbog svoje ljepote tražena je životinja na crnom tržištu, gdje postiže cijene više od 10 tisuća dolara.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar mrkyyy
mrkyyy
11:59 07.01.2020.

simpa maca

DO
dopizdilomi
11:32 07.01.2020.

Postavio bih stručnim Slovencima stručno pitanje: "kako je prošao Shengen i žicu"?

BE
Bela
14:38 07.01.2020.

Predivna maca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije