Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mic, mic

Stručnjaci o divljoj mački iz turopoljske šume: 'Ovo je poprilično ugojen primjerak'

divlja mačka
Foto: VGdanas/Screenshot
12.12.2019.
u 09:51

– Išao sam u ribolov kad sam u daljini, u kanalu Sava – Odra, spazio mačku – ispričao je ribič.

Posljednjih dana internetom kruži snimka servala, afričke subsaharske divlje mačke kako luta turopoljskim šumama. Da je zaista riječ o toj životinji, potvrdili su i stručnjaci s Veterinarskog fakulteta. Od njih se doznala i neslužbena informacija da je tijekom ljeta jedan serval pobjegao vlasniku u Sloveniji pa neki pretpostavljaju da je možda riječ baš o toj životinji.

– Išao sam u ribolov 30. studenog kad sam u daljini, u kanalu Sava – Odra, spazio mačku. Mislio sam da je divlja, no kako sam se približio, vidio sam da je ova barem tri puta veća od kućne – ispričao je za 24sata ribič Andreas Šejić.

Izvadio je mobitel kako bi je snimio, no kako se približavao, tako je mačka bježala. Uspio je snimiti njezinu ogrlicu na kojoj je svjetlila crvena žaruljica.

 

Da je riječ o servalu, potvrdio je i Damir Skok, direktor ZOO-a Zagreb.

– Ovo je poprilično ugojen primjerak. Nas nitko nije zvao oko zapažanja, no ako bude potrebno, naša ekipa može pomoći oko hvatanja. Inače, ženku servala imamo i u zoološkom, no ona je manja od ovog primjerka – rekao je Skok.

24sata pišu kako su svi registrirani vlasnici iz Slovenije s kojima su razgovarali potvrdili da su njihovi ljubimci u redu.

Ključne riječi

Komentara 2

RI
ribar110
10:51 12.12.2019.

Naslov članka je Mic,mic...super maštovito i duhovito.Bravo!

DU
Deleted user
10:35 12.12.2019.

ugojena, naravno... tu i tamo pojede nekog garavog iz šume 😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije