Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loša iskustva

Nakon Večernjakovog teksta o mukama podstanara, sa sličnim iskustvima javili se i poznati

Foto: Pixsell
1/5
30.08.2018.
u 16:43

Robert Zuber, Sanja Čeliković i Boris Hrepić Hrepa prisjetili su se svojih iskustava s iznajmljivačima stanova.

Nakon teksta u kojem smo pisali o mukama podstanara koje iznajmljivači stanova odbijaju jer imaju djecu, slična iskustva podijelile su i poznate osobe koje su se našle u sličnoj situaciji kao i sugovornici naše priče.

– Jednom sam radio "Misiju" o obitelji koja je dobila trojčeke i nakon toga im nitko nije htio iznajmiti stan.. Neke stvari se ne mijenjaju... Nažalost.. – napisao je na društvenoj mreži Facebook Robert Tomić Zuber. 

Ružno iskustvo ima i novinarka i voditeljica Sanja Čeliković koja je na Facebooku napisala što se dogodilo.

– Bio je baš jedan oglas svojedobno kad sam ja tražila stan, pisalo je da djeca nisu dopuštena, a kada sam tražila stan trudna, nitko mi ga nije htio iznajmiti iako sam rekla da imam redovna primanja i da sam zaposlena na neodređeno. Pitali su gdje mi je muž i odmah se ogradili. Bitno da su imali glazbenu želju da im pustim nakon svega. Stan nisam našla – napisala je Sanja.

Glazbenik Boris Hrepić Hrepa ovakvu situaciju iskusio je ovo ljeto kad je tražio apartman za ljetovanje.

– Tražili smo apartman u Splitskoj il Postirama ovo lito, tri nas odbila zbog dice – napisao je Hrepić. 

Komentara 63

Avatar niwrad
niwrad
17:05 30.08.2018.

Evo mala poduka o slobodi i ljudskim pravima. Diskriminirati se može nekoga tko ima PRAVO na nešto, tako da mu se to pravo uskrati. Kao građanin koji plaća porez, Zuber, gej ili panker ima PRAVO na javne usluge i pristup javnim dobrima koja se financiraju iz poreza, što znači mu nitko ne može uskratiti javnu medicinsku uslugu, korištenje ceste ili policijsku zaštitu ako je ugrožen, inače ga DISKRIMINIRA. No, Zuber, gej ili panker nema PRAVO na korištenje moje privatne imovine jednostavno zato jer ju nije platio kroz porez. Zato je u principu nemoguće da ja njega diskriminiram. Diskriminacija u kontekstu privatnog vlasništva je oksimoron.

Avatar jest
jest
17:58 30.08.2018.

Podstanari su žrtve vrlo loših zakona koji ne štite stanodavce od uzurpiranja njihovih stanova, naime zakoni štite neodgovorno ponašanje pojedinih podstanara u nekim slučajevima (obitelji, samohrane majke i slično) pa se recimo događaju velike nepravilnosti, od velikih režija koje na kraju moraju podmiriti stanodavci pa sve do nemogućnosti deložacije zaista nemoralnih pojedinaca koji često zlorabe u tu svrhu i vlastitu djecu. Zakon je loš i zastarjele, primjerice još nijednom normom nije definirana poplava dnevnog iznajmljivanja stanova radi kojega je također sve manje raspoloživih stanova i radi kojega cijena najma raste. Taj problem je Berlin rješavao izdavanjem ograničenog broja licenci za dnevni najam i time zaštitio podstanare. Zakonodavac je na redu!

AR
Armagedon
19:11 30.08.2018.

dokle god podstanar podmiruje svoje obaveze i plaća stanarinu i režije , i stan održava u primjerenom stanju, ja nemam problema s time, da li je obitelj s djecom, gey obitelj, studenti......a ako ne podmiruju obaveze i paze na stantan , ..... zna se gdje su vrata, a master ključ je u mene i izaći će kao što su ušli.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije