Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
desert eagle

Najveći papirnati zrakoplov na svijetu letio sedam sekundi

Wimbledon
Foto: Reuters | AFP
1/2
23.03.2012.
u 13:27

Zrakoplov za koji iz muzeja tvrde da je najveća papirnata letjelica ikad napravljena kratko je lebdio prije nego se poderao zadnji kraj zrakoplova zbog čega se zrakoplov i srušio

"Arturos Desert Eagle" najveći je papirnati zrakoplov, a zaposlenici muzeja zrakoplovstva Pima iz Tucsona uspjeli su zrakoplov dug više od 13 i pol metara na čak sedam sekundi vinuti u zrak, javlja Arizona Daily Star.

Problemi s konstrukcijom zrakoplova odgodili su planirani jutarnji let zbog čega su konstruktori u srijedu popodne oko 17 sati po lokalnom vremenu helikopterom podignuli zrakoplov za "nos" umjesto planiranog podizanja za trup zrakoplova.

Najveći problem za let papirnatog zrakoplova predstavljao je vjetar koji je popodne puhao jače nego su se nadali pa je helikopter morao prerano ispustiti zrakoplov. Zrakoplov za koji iz muzeja tvrde da je najveća papirnata letjelica ikad napravljena kratko je lebdio prije nego se poderao zadnji kraj zrakoplova zbog čega se zrakoplov i srušio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije