Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
detaljniji propisi

Nacrt Zakona o pomorskom dobru digao građane na noge, ministarstvo odgovora: 'Neće olakšati naplatu ulaska na plaže'

21.08.2022.
u 06:57

Udruga Pokret otoka Najspornijim dijelom prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama smatraju članak 11. u kojem piše kako se "...opća upotreba pomorskog dobra može ograničiti, a iznimno isključiti na određeno vrijeme temeljem koncesije, odobrenja za posebnu upotrebu, davanjem prava na privremeno korištenje pomorskog dobra te davanjem luke otvorene za javni promet na upravljanje lučkoj upravi". U drugom stavku se precizira kako "ograničenjem opće upotrebe pomorskog dobra smatra se ograđivanje ili drugo onemogućavanje pristupa dijelu pomorskog dobra s naplatom ili bez naplate korištenja pomorskog dobra, kada je takvo ograničenje dopušteno važećim ugovorom o koncesiji..."

Komentara 33

CR
crocro
07:35 21.08.2022.

Da, točno ide sve po planu, dobro razmislite gdje će se vaša djeca kupati i njihove djece djeca, razmislite da li će imati slobodan prolaz do mora ili će morati svladati prepreke. Prije oko jednog desetljeća ono što sam vidio u Novigradu je katastrofa. Ograda od željeznih ploča prostirala se oko plaže do cesate kojom su ljudi hodali kao ovce a na vratima je pisalo vrijeme kada je dopušten prolaz pješacima. Ali takvih Novigrada očito ima posvuzda po obali. Zar nije tužno i žalosno kada naši građani nemaju slobodu pristupa obali na mjestu gdje se žele kupati? Naravno da prije tri desetljeća nikome nije niti padalo na pamet da ograđuje javno dobro. Mi koji smo stariji do kraja života ćemo još uspjeti naći slobodni pristup obali, ali tko razmišlja o našim unucima i njihovoj djeci koji će na račun nečijeg komfora i užitka moliti da se malo okupaju. Nekima je ovo smiješno i neće se složiti samnom tvrdeći da to ipak nije tako i da je svakome slobodan put do mora gdje želi. Ja mislim da niti danas to nije točno jer ne možete u more gdje želite a da ne ističem što se može dogoditi za 10,20 30 godina unaprijed, ako država ne stane na kraj devastaciji morske obale kao i ukidanja prava na koncesije ili bilo kakve druge povlastice uživanja morske obale od strane pojedinaca, prisvajajući javno dobro na račun i štetu domicilnog stanovništva i svih građana Hrvatske. Jadno, tužno i žalosno. Zaustavite samovolju, javašluk i prisvajanje javnog dobra ili korištenje javnog dobra za privatne inter

Avatar links
links
07:21 21.08.2022.

uvod u zabrane korištenja plaža i korupciju!!! Davanje podobdnima uz "simboličnu" naknadu

DO
doktorica
08:05 21.08.2022.

kod nas se reklamiraju tzv"privatne plaže"i tako si dižu cijene apartmana,treba sve stepenice i popločene ulaze koje svojataju pojedinci ukloniti na vlastiti trošak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?