Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Današnji Večernji:

Načelnik Vira: Porez na nekretnine je dobra stvar i moramo ga uvesti

Naslovnica 20.08.2017.
Foto: Vecernji
1/3
20.08.2017.
u 00:14

Otok Vir jedinstven je u Hrvatskoj. S oko 25.000 vikendica, Zadarska županija vodeća je po njihovu broju u Hrvatskoj, a najviše ih je upravo na otoku Viru, simbolu divlje gradnje u Hrvatskoj. Ima ih oko 9000, odnosno ima oko 11.000 stanova.

Nakon razdoblja od punih 30 godina negativnih priča o Viru, dok se stvarala loša percepcija o otoku, mi smo u vrlo kratkom vremenu uspjeli promijenili tu negativnu percepciju i postali smo prepoznatljivo mjesto po pozitivnim i dobrim stvarima, kazao je za Večernji list načelnik općine Vir Kristijan Kapović koji je uvjeren da će otok Vir postati prepoznatljiva destinacija ne samo domaćim nego i stranim turistima.

- Još samo trebamo otok komunalno i urbano ovpremiti i početi normalno živjeti - naglasio je Kapović, siguran da će Vir postati poznata destinacija diljem svijeta jer statistike pokazuju da je na dobrom putu.

Otok Vir jedinstven je u Hrvatskoj. S oko 25.000 vikendica, Zadarska županija vodeća je po njihovu broju u Hrvatskoj, a najviše ih je upravo na otoku Viru, simbolu divlje gradnje u Hrvatskoj. Ima ih oko 9000, odnosno ima oko 11.000 stanova. Iz godine u godinu otok Vir ruši turističke rekorde: od početka ove godine do 15. kolovoza na Viru je zabilježeno 1,323.223 noćenja domaćih i stranih gostiju, što je za 72,4 posto više nego lani u istom razdoblju ili 19,6 posto više u odnosu na rekordnu 2015. godinu! Turistički podaci otkrivaju još nešto; dok većinu drugih mjesta na Jadranu sve ozbiljnije obilježava trend tzv. city break destinacija, s većim brojem dolazaka i kraćim zadržavanjem, na Viru se gosti sve dulje zadržavaju.

Cijeli tekst pročitajte u današnjem Večernjem!

Neki od tekstova koje možete naći u nedjeljnom izdanju:

- Dijana Vican: Nema nepravilnosti, reforma je provediva, puno je naklapanja, a malo prave diskusije

- Marokanci su udarna ISIL-ova snaga u Europi

- Urednik Novosti: Nisu Novosti potpisivale papu Franju! 

- Iseljenici koji su s evratili i nikad više ne bi otišli

- Hrvati u Kimovu gnijezdu

- Osječki šaptač rajčicama: 250 vrsta uzgojio sam u svome vrtu

- Povratak kineskog milijardera i prvog kralja gaminga

Foto: Vecernji

Komentara 28

Avatar Ledeni
Ledeni
23:45 19.08.2017.

Sad nama jedan uhljeb iz malog mista objašnjava što je za nas dobro. A kad si ti zaradio kunu na pošten način klipane? Okani se pametovanja, pojma o ničenu nemaš .

DU
Deleted user
06:03 20.08.2017.

Uvedite vi na tom Virusu kaj god hoćete, lokalno, a nas druge, pravu sirotinu koja je vlastitim rukama desetljećima nekaj preko vikenda i dopusta gradila, u ostatku Hrvatske, izuzmite, pustite na miru, ne otimajte nam - ili se pripremite na revoluciju.

DR
Draš
21:27 19.08.2017.

Ne kužim ,zašto bi država isplačivala štetu od požara?Neka se ljudi osiguraju, pogotovo jer je to i nepravedno ,ako nekome izgori kuća u izoliranom incidentu,država mu ne nadoknađuje ništa,ako izgori ili u poplavi nastrada više objekata,država plača,nema logike,da mi izgori kuća tražio bi lovu od država,ako ne bi dali tužio bi ih po ćlanku ustava koji kaže da smo svi jednaki i da imamo ista prava.Neka plačaju svima ili nikome,baš me zanima je li netko tako i postupio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije