Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fimi medija

Petra i Bruna Sanader: Ne želimo svjedočiti protiv oca

Sanader suđenje, sanaderove kćeri
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/9
27.11.2013.
u 09:51

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja se suđenje bivšem premijeru i ostalima u aferi Fimi media.

Bruna i Petra Sanader, kćeri bivšeg premijera i šefa HDZ-a koji je optužen u aferi Fimi media, danas su se prvi put pojavile na zagrebačkom Županijskom sudu. Protiv oca odbile su svjedočiti pozivajući se na blagodat.

Sanaderove kćeri, baš kao i supruga Mirjana, dosad nisu bile na sudu, pa čak ni kao pratnja na suđenju ocu i suprugu.

Prva je na klupu za svjedoke sjela Petra Sanader. Pozvana je jer joj je blokirana imovina na raznim računima, a riječ je o tzv. prijedlogu za prošireno oduzimanje imovinske koristi. 

No, glumica Petra Sanader odbila je svjedočiti protiv svog oca kazavši:

– Ja bih koristila blagodat.

Kao kćer optuženog I. Sanadera ima pravo ne svjedočiti protiv svog oca. Došla je iz Amerike avionom i tražit će od suda, kaže, da joj pokrije troškove dolaska.

U PBZ-u Petra Sanader ima oko 18 tisuća eura, u RBA 11,5 tisuća eura, 1000 švicarskih franaka, 39 tisuća dolara i u ZABA-i 11.515 eura. Imovina joj je blokirana.

Bruna Sanader, po zanimanju je liječnica, a sjela je nakon sestre na klupu za svjedoke.

I njoj je blokirana imovina i to 17.700 eura u PBZ-u, 5400 eura u ZABI uz još 1094 franaka, 12.000 eura i 925 dolara u RBA.

Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković kazala je kako su  Bruni Sanader blokirana i dva računa koja je otvorila nakon pokretanja postupka protiv njezina oca.

Dana 29. listopada 2013. račune je blokirala Fina, a Sloković pita zašto su blokirani jer nemaju veze s postupkom. Bruna je zaposlena u bolnici u Vinogradskoj i mora imati otvoreni račun, a zbog ove situacije strahuje da bi i taj mogao biti blokiran.

Željka Mostečak iz USKOK-a kaže kako oni nisu tražili da se blokiraju ti računi.

 Supruga Mirjana prošlog je tjedna kažnjena s pet tisuća kuna jer je rasprava morala biti odgođena zbog njezina nedolaska, a kao svjedokinja obrane trebala bi doći na sud 2. prosinca.

U ponedjeljak su trebali svjedočiti Ivo Šarić, punac Ive Sanadera i Iva Sanader, majka Ive Sanadera, no nisu se pojavili. Svoj nedolazak ispričali su medicinskom dokumentacijom koja datira iz 2009. godine prema kojoj oboje imaju ozbiljnih zdravstvenih problema. Sanaderova majka Iva ni danas nije pristupila svjedočenju.

Predsjednica sudskog vijeća Ivana Čalić obvezala je opunomoćenicu obitelji Sanader da do srijede dostavi relevantnu medicinsku dokumentaciju, a ako to ne učini, na sljedeće ročište početkom prosinca Ivu Šarića dovest će policija. Dokumentacija za Šarića ni danas nije stigla, no stići će tijekom dana.

Komentara 44

Avatar žrtve tuđmanizma
žrtve tuđmanizma
15:13 27.11.2013.

neka joj troškove plate glasači adezeja koji su doveli njenog tatu na vlast a ne građani koji nisu glasali ni doveli na vlast za zločinačku organizaciju,.

Avatar Remetiinec
Remetiinec
12:20 27.11.2013.

Sanader je bio jedan od najsposobnijih premijera u krađi Hrvatskog novca i njegove kćeri su zbrinute za idućih 150 života

TI
tipus
10:07 27.11.2013.

Koliko netko mora biti naivan da u ovakvom predmetu očekuje da će kćer pristati svjedočiti protiv oca? Petra i Bruna su napravile najlogičnije što mogle, a to je iskoristiti zakonsko pravo, te ne svjedočiti. Tko će platiti Petrine putne troškove, opet mi, porezni obveznici. Zar nije bilo jeftinije pitati ju želi li svjedočiti protiv oca i ako kaže da ne želi, uopće ju ne zvati??? Što kad prisilno dovedu suprugu, punca, punicu, pa i oni će reći da ne žele svjedočiti protiv člana obitelji. Ljudi samo pokazuju lojalnost prema članu svoje obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije