Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brodsko-posavska županija

Na snazi nove mjere: Svadbe do 50 ljudi, noćnim klubovima zadnje upozorenje

Ilustracija
Foto: Ilustracija/Pixabay
25.08.2020.
u 13:53

Zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije u županiji, stožer je donio i odluku o ponovnom uvođenju zabrane posjeta u ustanovama socijalne skrbi, odnosno domovima za stare i nemoćne osobe.

Zbog velikog broja novooboljelih od koronavirusa u posljednja dva tjedna (samo danas potvrđeno je 20 novih slučajeva, a aktivnih je više od stotinu), Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije usvojio je prijedlog o ograničavanju svadbenih svečanosti u ovoj županiji na najviše 50 sudionika.

Naime, upravo je na svadbama te među povratnicima s ljetovanja na Jadranu detektiran najveći broj novozaraženih.

- Odluka će se primjenjivati od 31. kolovoza. Zasad se ona odnosi samo na svadbe, kojih je najviše i koje su najrizičnije jer se održavaju u zatvorenom prostoru. Međutim, ako se nepovoljna epidemiološka situacija nastavi, ne isključujemo mogućnost uvođenja ograničenja i za druge vrste javnih okupljanja - rekao je Stjepan Bošnjaković, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

Iz stožera su izvijestili i kako je inspekcijskim nadzorom proteklog vikenda utvrđeno kako neki, obično jedni te isti noćni klubovi ne poštuju odluku o radnom vremenu te rade i poslije ponoći. Zasad su samo upozoreni, no uhvati li ih se da ponovno krše propisane mjere, dobit će zabranu rada u trajanju od 14 dana.

Zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije u županiji, stožer je donio i odluku o ponovnom uvođenju zabrane posjeta u ustanovama socijalne skrbi, odnosno domovima za stare i nemoćne osobe.

Komentara 3

AN
anthropos
15:13 25.08.2020.

Nikad glas za HDZ i plenkovica, kakva korupcija zbog noćnih klubova, drže ih otvorene za svoju djecu

BO
boris
15:05 25.08.2020.

kakva je to korupcija radi nocnih klubova! u svim pametnim drzavama zatvoreno i basta

SN
snovakor
14:09 25.08.2020.

Kakvo zadnje upozorenje ?? ... pa ova Vlada i Stožer su pokazali svoje neznanje i nesposobnost ! Vlada je čak na prvoj sjednici priznala, da ih interesira samo koliko će novca ubrati ! ... pa o čemu mi ovdje govorimoo ?? ... a svi ostali moramo to "gutati" jer se tom Stožeru i Vladi isključivo interesi vrte oko EUR-a a građani smo drugo razredni !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije