Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLOKADA PROMETA

Na području Bjelovara mljekari prosvjeduju na šest mjesta

Mljekari Bjelovar (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
20.02.2012.
u 13:52

Pred bjelovarskom Sirelom 50-ak traktora i dalje blokira jedan kolnički trak dok se drugim promet odvija otežano

Sedmog dana mljekarskih prosvjeda ne samo da ne jenjava nezadovoljstvo prosvjednika, nego i raste broj punktova na kojima se prosvjednici okupljaju. Na području Bjelovarsko-bilogorske županije od 12.30 sati svoje nezadovoljstvo seljaci demonstriraju na ukupno šest mjesta.

Pred bjelovarskom Sirelom 50-ak traktora i dalje blokira jedan kolnički trak dok se drugim promet odvija otežano. Još u nedjelju otvoreni su punktovi u Velikom Grđevcu, Grubišnom Polju i Daruvaru s ukupno 50-ak traktora, no oni tamo nisu na kolniku, nego na parkiralištima i ne ugrožavaju promet. Nešto poslije podneva u ponedjeljak su otvorena još dva nova punkta u Rovišću i Letićanima uz sjevernu bjelovarsku obilaznicu. Ovaj posljednji organizirali su članovi Hrvatskog seljačkog saveza za Bjelovarsku županiju, čiji je predsjednik Marijan Šinko izrazio ogorčenje odnosom koji su prema problemu mljekara pokazali aktualni ministar i Vlada.

– Ne planiramo blokirati prometnice, no priključit ćemo se svemu što mljekari budu dalje poduzimali – kazao je Šinko. U znak prosvjeda nezadovoljni mljekari pred Sirelom su građanima podijelili više od tisuću litara mlijeka u bocama i ta akcija će, kažu, potrajati sve dok traju prosvjedi.

Ključne riječi

Komentara 3

JA
james49
14:28 20.02.2012.

Ne shvačam zašto se proizvođači mljeka koji nisu kooperanti, ne udruže u zadruge i sami prerađuju svoje mlijeko. Sigurno bi bolje živjeli a mogli bi i sami sebi povečavati otkupne cijene mlijeka

GR
grlica
16:43 20.02.2012.

to bi bilo jako dobro da je moguce ostvariti,drzava neda potrebne papire za to

TP
tpanic
16:44 20.02.2012.

Podržavam prosvjede poljoprivrednika, a tko ih ne razumije nek se pita što bi on napravio u njihovoj situaciji, normalno ako pozna ikoga tko se poljoprivredom bavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije