Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novska

Mural za Vukovar – grad heroj i nacionalni ponos

mural vukovar
Foto: Željko Gašparović
1/4
08.11.2014.
u 23:13

„Vukovar, 18. 11. 1991. – nacionalni ponos – zaborava NEMA“ jasna je poruka mladih Novske i što za njih i u njihovim srcima Vukovar znači.

Kako bi podsjetili na Vukovar, na poginule branitelje i one koji su stradali u agresiji i razaranju, skupina mladih Novljana, kako su rekli, iskrenih domoljuba, navijača nekoliko nogometnih klubova, djeca branitelja, organizirali su se i u spomen na Grad heroj, naslikali mural.

„Vukovar, 18. 11. 1991.  – nacionalni ponos – zaborava NEMA“ jasna je poruka mladih Novske i  što za njih i u njihovim srcima Vukovar znači.

- Vukovar za cijelu Hrvatsku  ima posebno značenje. Grad heroj, njegovi stanovnici i branitelji simbol su obrane i domoljublja, naglasio je Vedran Lazić, jedan od mladih koji se uključio u realizaciju.

Nekoliko dana trajale su priprema zida, a cijeli subotu  izrada murala. Idejnu skicu realizirali su uz likovnu pomoć  Alena Milera, likovnog pedagog iz Kutine, umjetnika koji je posebno poznat kao vješt u izradi grafita. Uz nacionalne boje, crvene kockice koji su dio hrvatskog grba, muralom dominira vodotoranj,  koji je i sam postao simbol od agresorovog razaranja za vrijeme opsade Vukovara.

- Poruka koju će stajati na zidu nedaleko parka,  je poruka, da mladi neće zaboravit Vukovar ali i poruka ljubavi prema ovom hrvatskom simbolu stradanja u Domovinskom ratu, rekao je Goran, inicijator projekta.

>>BBB-i proslavili povratak generala: Otkrili mural vukovarskim žrtvama

>>Zadarski Tornado muralom odaje počast Vukovaru i Škabrnji

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
02:19 09.11.2014.

Svaka cast to je za pohvalu,,malo nas je al nas ima

CR
crodux
09:46 09.11.2014.

VUKOVAR nikad neće biti (BYKOBAP)!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije