Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESLUŠANE TAJNE SNIMKE

'Muž mi je rekao da me tajno prisluškuju. Ne pričam ništa što ne smijem'

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/3
08.06.2020.
u 15:31

U ovom slučaju, prema navodima optužnice, za pucanje tajnih mjera bili su odgovorni neki od policajca koji su završili na optuženičkoj klupi s Rajićem i ostalima

Kako i zbog čega pucaju tajne mjere, što je priča koja je ponovo aktualizirana uhićenjem Josipe Rimac, moglo se čuti u nastavku suđenja Vladi Rajiću te ostalima optuženima da su za novac i usluge odvali informacije iz najtajnijih policijskih i uskočkih istraga. Na optuženičkoj klupi sjedi skupina poduzetnika, predvođenih Rajićem, kumom likvidiranog Vinka Žuljevića Klice te zagrebačkih policajca, od kojih je većina bila zaposlena u PNUSKOK-u.

Kao i u slučaju Josipe Rimac, i u ovoj priči je uhićenje obavljeno znatno prije nego što su istražitelji to planirali i to zbog toga što su pukle tajne mjere.

>> VIDEO Istražitelji su nadzirali razgovore Josipe Rimac u vozilu: 'Kada sve to prođe, sigurno imaš svojih 500.000 kuna...'

A da su pod tajnim mjerama, neki od aktera ove priče, sasvim otvoreno pričaju. Riječ je o Irszi Weisz, supruzi poduzetnika Arnolda Weisza i Igoru Arambašiću. Njih bi dvoje trebali biti svjedoci u ovom postupku, a jedan njihov međusobni razgovor traje više od sat vremena. Iz međusobne komunikacije može se zaključiti da Irsza Weis ima problema u braku, o čemu otvoreno priča Arambašiću. No isto tako mu priča, kako joj je suprug rekao da je pod tajnim mjerama.

- Zvao me je na ovaj novi broj. Ne znam od kud mu taj broj. Rekao je da mi ne smije reći preko telefona, ali da me slušaju - kaže Irsza Weisz sugovorniku.

- Ma laže te on. Sigurno je tražio ispis mojih i tvojih razgovora od HT-a i nekome to masno platio pa ti sada prodaje priču - odgovara joj Arambašić.

- Ma ne laže. Rekao mi je da njega slušaju zbog tri kaznena djela, a mene zbog dva i da je to doznao od nekog od svojih sudaca. Čak mi je rekao i ime suca koji je izdao nalog za tajno praćenje - pojašnjava ona.

Inače, kada su Rajić i ekipa uhićeni koncem listopada 2012. i tadašnji glavni državni odvjetnik Mladen Bajić u Saboru je javno rekao da su tadašnji osumnjičenici dobivali  informacije o četiri tajne operativne akcije koje su policija i USKOK u to vrijeme provodili. Među tim informacijama koje su dobivali, bilo je i da ih se tajno prati i prisluškuje, no dobivali su i imena sudaca koji su  na temelju dokaza koje su im dostavili policija i USKOK, odobravali duže tajno praćenje i prisluškivanje većeg broja osoba. Čak su dobili i sadržaje tih naloga za tajno praćenje.

Među ljudima koje su u to vrijeme bili zanimljivi istražiteljima bio je i bračni par Weisz, a svome sugovorniku Irsza Weisz govori da se nju prisluškuje zbog poticanja na ubojstvo. On je pokušava razuvjeriti da je se tajno prisluškuje, na što ga ona pita:

- A kako onda imaju ove naše razgovore od riječi do riječi? Sudac koji je izdao nalog izdao je nalog da mi se telefon tajno prisluškuje do 30. rujna...

- Ma sve je to laž. Otići ću sutra u medije i sve ću to ispričati. To te on prati pa sada laže - kaže Arambašić.

- Što je tebi? Jedna od onih njegovih sudaca mu je rekao. Čak me je pitao zašto te više ne zovem - govori Irsza Weisz.

- Ma on je sigurno tražio ispis poziva, mojih i tvojih i sad ti je ubacio bubu u uho s tvrdnjama da te policija tajno prisluškuje - govori joj Arambašić.

- Pa što je tebi? Ja ionako ne pričam ništa što ne bi smjela pričati preko telefona - kaže njemu sugovornica.

Te njezine riječi s tajno snimljenih razgovora izazvale su smijeh u sudnici jer je i prije i poslije njih u više navrata ponovila kako ju “policija, ona tamo iz Ilice gdje je i Interpol, tajno prisluškuje...”

Inače, u ovom slučaju, prema navodima optužnice, za pucanje tajnih mjera bili su odgovorni neki od policajca koji su završili na optuženičkoj klupi s Rajićem i ostalima.

Komentara 8

PE
Perspektivan
18:42 08.06.2020.

Neke drzave imaju mafiju a u nas mafija ima državu! Inace,kaze se neki od policajaca a ne neki od policajca!

DU
Deleted user
16:31 08.06.2020.

Sve samo veliki Hrvati, domoljubi. Blago nama. Birajte ih i dalje.

KA
karinmedaje
22:51 08.06.2020.

zaista treba jako mrziti hrvatsku da se opet zaokruži hdz....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije