Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE ODLUKA

Most je odustao od Petrova? U petak odluka hoće li podržati Škoru

Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
12.09.2019.
u 17:12

Most najvjerojatnije odustaje od svoga predsjedničkog kandidata, a Miroslav Škoro blizak mu je u mnogim stavovima

Glavni odbor Mosta nezavisnih lista sutra će odlučiti o predsjedničkom kandidatu stranke, a iako je to tijelo prije odlučilo da će Most imati svoga kandidata, ta će odluka sutra biti preispitana. Potvrdio nam je to politički tajnik stranke Nikola Grmoja.

– Još je na snazi odluka da ćemo imati svoga kandidata, no analizirat ćemo sve što se događa u pretkampanji i shodno tomu donijeti konačnu odluku – kazao je Grmoja.

Škoro za vodu u Ustavu

Iako su iz Mosta prije dolazile neslužbene najave da bi se za predsjednika RH mogao kandidirati predsjednik stranke Božo Petrov, ali i mišljenja o drugim kandidatima iz stranačkih redova, te su priče u međuvremenu utihnule, a sve se češće čuje da će se ići na podršku Miroslavu Škori. Da se o toj opciji razgovara moglo se čuti i u Škorinu izbornom stožeru, a u prilog tezi da je dogovor postignut mogao bi ići i današnji Škorin potez. Taj je predsjednički kandidat, naime, potpisao Mostovu inicijativu da se voda Ustavom zaštiti kao osnovno ljudsko pravo i javno dobro, a sve u cilju sprečavanja privatizacije javne opskrbe vodom.

Vodu u Ustav! Potpisao sam peticiju za ustavnu zaštitu vodnog bogatstva, jednog od naših najvrednijih resursa. Potpišite i vi”, napisao je Miroslav Škoro na službenom profilu na Facebooku, uz nekoliko fotografija s Mostovim volonterima.

Direktor komunikacija u Škorinu timu Mate Mijić ističe, međutim, da Škoro nije potpisao tu inicijativu zato što računa na Mostovu podršku.

– O tome koga će podržati u predsjedničkoj kampanji odlučit će Most, a Miroslav Škoro peticiju je potpisao zato što podržava ustavnu zaštitu vode – kaže Mijić.

Hoće li Most ostati pri ideji da treba imati svoga predsjedničkog kandidata ili će se prikloniti Škori, ne zna ni Miro Bulj, nezavisni zastupnik u Klubu Mosta, no ističe kako mu je drago što je Škoro kao predsjednički kandidat podržao Mostovu inicijativu. Bulj podsjeća kako su Most i Škoro pri istom stavu i kad je riječ o drugim temama, poput podrške referendumskoj inicijativi GI Narod odlučuje.

– Iako nisam član ni Mosta ni njegova Glavnog odbora, vjerujem da će to tijelo donijeti odluku koja je najbolja i za Most i za Hrvatsku – kaže Bulj.

S rejtingom od pet posto, po posljednjim anketama, Most bi svojom podrškom, ali i stranačkom infrastrukturom, mogao dati solidan vjetar u leđa Škorinoj kampanji. Osim toga, iz Škorina su tabora već puštane informacije kako njihov predsjednički kandidat u kampanji želi podršku katoličkih laičkih organizacija, a zna se da je Mostovu kampanju za euroizbore videoporukom podržao Zvonimir Troskot, istaknuti katolički aktivist i nekadašnji čelnik Građanske inicijative Narod odlučuje. Podrška Mosta bi, dakle, i sa te strane dobro došla Škori kojemu, navodno, Željka Markić nije pretjerano sklona.

S druge strane, predsjednički kandidat kojega ankete smještaju među kandidate s realnim šansama na predsjedničkim izborima, Mostu bi mogao podići vidljivost njegovih zakonskih prijedloga i inicijativa. U vrhu stranke ipak inzistiraju na tome da konačna odluka još nije donesena te da će o svemu sutra odlučiti Glavni odbor.

Glavni odbor poluprazan

U tom je tijelu 15-ak članova, što izravno izabranih članova Glavnog odbora, što povjerenika županija i Grada Zagreba. Glavni odbor po stranačkom statutu kontrolira i izrađuje strategije djelovanja na terenu i upozorava zastupnike na probleme koji tište građane. No to tijelo nije do kraja popunjeno, jer Most nije imao izgrađenu infrastrukturu u županijama u kojima se oslonio na suradnju s nezavisnim listama. O odluci Glavnog odbora Most će javnost izvijestiti na konferenciji za novinare.

Komentara 55

KO
korektor1619
20:39 12.09.2019.

Jadnicima je jasno da jadni Božo ne bi dobio ni 1 %. Jadnci mosta su na razne načine pokazali kakvi su nesposobni, parazitski zgubidani

Avatar zajutrak
zajutrak
17:35 12.09.2019.

Most se srušio, a ne samo urušio.., adio luzeri :)

ML
Mlad75
22:12 12.09.2019.

Najjadnija opcija u Saboru......preplaseni i izgubljeni Petrov je davno izgubio svaki smisao....to zna i ekipa oko njega pa ni se sad pred narodom vadili tako da podrze Skoru ko da je to sad neki veliki plus Skori jer ga Podrzava ekipa koja se slobodno moze nazvati Izgubljeni.....koju su priliku imali da učine nesto za RH a oni ko balavci gurnuli HNS i Pupavca u Vladu.....izgubljeni do kraja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije