Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Moguća ponovna blokada Filozofskog fakulteta

Studenti žele da se zaustavi komercijalizacija obrazovanja. Iako je diplomski studij besplatan, to bi se moglo promijeniti.
18. studenoga 2009. u 23:35 7 komentara 3 prikaza
studenti
Foto: Arhiva VL

Na plenarnoj sjednici Filozofskog fakulteta studenti su danas najavili mogućnost nove blokade nastave. Nezadovoljni svojim statusom, u ponedjeljak, 23. studenoga u 12 sati u “sedmici” održat će se studentski plenum na kojem će odlučiti treba li ponovno započeti s blokadom nastave ili će se borba za besplatno školovanje nastaviti “nekim alternativnim sredstvima”.

Studenti ne gube vrijeme, a pripreme za novu moguću blokadu već su započele. Izrađuje se popis redara, a mogu prijaviti se svi studenti preko internetske stranice Nezavisne studentske inicijative Filozofskog fakulteta. Podsjećamo, studenti žele da se zaustavi komercijalizacija obrazovanja. Iako je diplomski studij besplatan, to bi se moglo promijeniti.

Naime, školarine nisu ukinute, nego se svake godine potpisuje ugovor kojim ih Ministarstvo znanosti podmiruje. Studenti upozoravaju da to nije riješenje i da bi na njih mogao pasti teret školovanja.

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
  • treble:

    studenti su jedina nada ove zemlje ako oni zakažu sve je gotovo.

  • Agramer198:

    Ja sam student i slažem se da školarina treba biti iako se ne slažem sa postojanjem podjele redovni-izvanredni student. Student je student i točka. A propos ovih na Filozofskim moje je mišljenje da imaju malo previše vremena za filozofiranje i ... prikaži još! pizdarije, neka nam dođu u posjetu na Pravni fakultet pa ćemo vidjeti kako će imati vremena za gluposti... Ajde kolege nos u knjigu i završite u roku, a ne žaliti za zlatnim vremenima \"vječnih studenata\"...

  • -obrisani-:

    Do kada ove igre sa studentima, zahvaljujući exministru Primorcu na školstvo se izdvaja duplo više, a rezultate vidimo , dio \"akademski\" obrazovanih građana ne znaju ni osnovne pojmove iz svoje struke. Otvaraju se veleučilišta po selima i sada bi trebalo ... prikaži još! svima njima osigurati besplatno studiranje. Zašto se ne odrede potrebe za stručnim kadrom u industriji i za te studente osigura besplatno studiranje, a ostalima ukinuti bilo kakve pogodnosti. Izgleda da mali paraziti uče od mladosti kao živjeti od tuđeg rada i znanja, te prodavanju magle.