Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet prosvjedi?
Povratak na članak

Moguća ponovna blokada Filozofskog fakulteta

Studenti žele da se zaustavi komercijalizacija obrazovanja. Iako je diplomski studij besplatan, to bi se moglo promijeniti.

Komentari 7

OB
-obrisani-
16:37 19.11.2009.

Do kada ove igre sa studentima, zahvaljujući exministru Primorcu na školstvo se izdvaja duplo više, a rezultate vidimo , dio \"akademski\" obrazovanih građana ne znaju ni osnovne pojmove iz svoje struke. Otvaraju se veleučilišta po selima i sada bi trebalo svima njima osigurati besplatno studiranje. Zašto se ne odrede potrebe za stručnim kadrom u industriji i za te studente osigura besplatno studiranje, a ostalima ukinuti bilo kakve pogodnosti. Izgleda da mali paraziti uče od mladosti kao živjeti od tuđeg rada i znanja, te prodavanju magle.

VL
PR
Protivcenzure
00:47 20.11.2009.

studenti su jedina nada ove zemlje ako oni zakažu sve je gotovo.

VL
AG
Agramer198
00:08 20.11.2009.

Ja sam student i slažem se da školarina treba biti iako se ne slažem sa postojanjem podjele redovni-izvanredni student. Student je student i točka. A propos ovih na Filozofskim moje je mišljenje da imaju malo previše vremena za filozofiranje i pizdarije, neka nam dođu u posjetu na Pravni fakultet pa ćemo vidjeti kako će imati vremena za gluposti... Ajde kolege nos u knjigu i završite u roku, a ne žaliti za zlatnim vremenima \"vječnih studenata\"...

VL
VU
Vukovar91
01:17 19.11.2009.

Jel to demonstriraju za legalizaciju droge ili za Savudriju? NasI studenti..izgubljen slucaj!

VL
VI
visio
08:22 19.11.2009.

Slažem se! nema tu kruha, od ovih naših studenata! bore se protiv onih koje boli briga što se oni bore! treba primjeniti malo agresivniju kampanju...

VL
MO
momak23
08:42 19.11.2009.

već im je dosadilo učenje,trebalo bi im malo odmora..straašno..

VL
Avatar punkufer
punkufer
12:37 19.11.2009.

Besplatno školovanje NE POSTOJI. Svatko tko o njemu priča se pravi blesav ili namjerno laže. Ovdje se radi o tome da studenti žele da njihov studij plati netko drugi,a ne oni sami. Oni bi studirali besplatno, jeli u menzi za 5 kuna, stanovali u domu za 150 kn, imali studenstka prava 10 godina i ne zanima ih tko to plaća dok god to nisu oni sami. Ova država i ovaj narod mogu platiti samo ograničen broj školarina studentima i jasno je da je dedini logičan kriterij plaćati studij za dobre studente. Krajnje je bezobrazno tražiti beskonačna prava i privilegije na teret društva i naroda. Bolje bi im bilo da se uhvate knjige - dobri učenici i studenti nemaju nikakvih problema sa školovanjem i njima društvo plaća studij. Lijenčine, neradnici i mudrijaši, kojih je Filozofski prepun to ionako ne zaslužuju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.