Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikad dovoljno opreza Petnaest godina nakon završetka Domovinskog rata:

Mnogi Zadrani kod kuće i dalje čuvaju cijeli arsenal oružja

Oružje
Dino Stanin/PIXSELL
28.02.2010.
u 12:55

Iako policija pretražuje stranove prema nalogu istražnih sudaca, ipak poziva građane da sami predaju oružje

Odakle poluautomatska puška kojom je nesretnim slučajem prije devet dana ustrijeljena 14-godišnja djevojčica u Škabrnji policija još nije objavila.

Dosad je javnosti objavljeno da je jedan od maloljetnika koji je tog dana bio s tragično stradalom djevojčicom pušku sastavio, no još nije utvrđeno je li netko od maloljetnika tu poluautomatsku pušku nabavio ili ju je našao na mjestu gdje se u Škabrnji navodno odbacuje oružje. Da oružja iz Domovinskoga rata još ima na zadarskome području, potvrđuju i podaci koje su nam dostavili iz PU zadarske.

Samo u akciji "Manje oružja – manje tragedija" policija je u protekle dvije godine sakupila čak 118 komada vatrenog oružja, od čega 79 automatskih i poluautomatskih pušaka, 20 pištolja te još 20 komada različitoga repetirajućeg naoružanja. Prikupljeno je u toj akciji i više od 500 ručnih bombi te čak 1000 komada rasprskavajućeg oružja, 67.000 komada streljiva ili kratka naoružanja i 66 kilograma eksploziva.

Tijekom akcije se predaja oružja ne sankcionira i policija stalno poziva građane na predaju oružja. Ipak, policija je i tijekom pretraživanja stanova prema nalogu istražnih sudaca zaplijenila cijeli arsenal naoružanja od Zadrana.

U 2009. je pretraživanjem stanova zaplijenjeno na tisuće streljiva, ali i sporogorući štapin, detonirajuće kapsule, čahure, žice, barut... Lani je zbog nedopuštena posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari policija podnijela ukupno 31 kaznenu prijavu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije