Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi s otkupom

Mlinarić: Cijena pšenice trebala biti minimalno 1,60 kuna

mato mlinarić
Damir Spehar/PIXSELL
09.06.2013.
u 15:46

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka pozvao je Ministarsto poljoprivrede da se što prije uključi u problematiku otkupa pšenice

Do žetve je ostalo još 20 dana, a u ovom trenutku mi samo znamo da neki otkupljivači puštaju probne balone najavljujući da bi otkupna cijena pšenice trebala biti kunu i 20 lipa. Kada se uzme da smo prošle godine imali veliku sušu, a da ove godine nismo dobili poticaje onoliko koliko smo trebali te da je ove godine repromaterijal poskupio 30 posto, mi držimo da bi cijena pšenice trebala biti minimalno 1,60 kuna - poručio je danas iz Bjelovara Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka, pozivajući Ministarstvo poljoprivrede da se što prije uključi u problematiku otkupa pšenice.

-Prije svake žetve dosad su se uvijek u ministarstvu sastali oni koji proizvode i oni koji kupuju pšenicu pa smo vidjeli pod kojim uvjetima i po kojem pravilniku će se kupovati. Po ovoj cijeni koja se sada spominje od 1,20 kuna mi s našim otkupljivačima ne možemo niti razgovarati - poručio je Mlinarić dodajući da je seljacima voda odavno došla do grla.

>>\'Dobio sam stotine poruka seljaka koji se ne slažu s prosvjedom\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije