Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sekundarne sirovine

Mještani Donje Dubrave spremni su organizirati i straže!

'bih - 01.06.2010., Siroki Brijeg - Na magistralnoj cesti Siroki Brijeg Grude svakodnevno se pojavljuju nova odlagalista otpada. I dok jedni pod okriljem noci istovaraju smece uz samu cestu drugi ceka
'Tomislav Milicevic/Vecernji list'
18.10.2010.
u 14:25

Policija je uvela videonadzor u Kotoribi, Donjoj Dubravi i Donjem Vidovcu. Kradu se kabeli, žljebovi na kućama, šahtovi i metalne lovačke čeke

Članovi lovačke udruge Srnjak iz Macinca još se ne mogu načuditi kako im je netko mogao ukrasti dvije promatračnice, tzv. čeke, postavljene u polju Šoderici kod Gornjeg Hrašćana.

Drvena promatračnica vjerojatno će završiti u pećima kao ogrjev, a druga, metalna, prodat će se kao sekundarna sirovina. U čudu su ovih dana i u tvrtki Đurkin jer im je odneseno 14 metalnih poklopaca sa šahtova za natapanje u poljima Kuršanečkom lugu i Čepu! Šteta je 15.500 kuna.

U Međimurju je znatno povećana krađa metala. Nestaju žljebovi s kuća i zgrada, brončani nadgrobni spomenici i vaze, kabeli... Ukradeno uglavnom završava na tržištu sekundarnih sirovina.

Počinitelje je teško otkriti, što priznaju i u policiji, koja još traga za drskim kradljivcima koji su s groblja u Donjoj Dubravi odnijeli dva spomenika.

– Nakon krađa spomenika održana su dva sastanka s policijom na kojem je potvrđeno da je više krađa nego prije. Spremni smo organizirati i seoske straže – najavio je načelnik Marijan Varga.

Policija je uvela i videonadzor u Kotoribi, Donjoj Dubravi i Donjem Vidovcu. U slučajevima koji su razriješeni, počinitelji su uglavnom Romi, među kojima su i maloljetnici od 15 i 16 godina. Njih su zaštitari zatekli kako s rashladnih vitrina u čakovečkoj prodavaonici skidaju aluminijske dijelove.

Ukradenom metalu teško je ući u trag jer se često pomiješa s onim koje Romi skupljaju po naseljima. U teretnim vozilima kruže selima i raspituju se ima li tko staro željezo. Među onima koji skupljaju metalni otpad i mještanin je Paraga (podaci poznati redakciji).

Kod njega smo se raspitivali je li voljan preuzeti oko 600 kilograma željeza u Čakovcu.

– Nema problema! Uzimam sve – kaže.

– Možemo li za to dobiti kakav novac? – pitamo. – Ako je velika količina, možemo se dogovoriti za neku malu naknadu. Vama je najvažnije da se smeća riješite i da vam ne stoji u dvorištu. Kod vas smo za pola sata – veli.

– A kamo ćete s tim željezom? – pitamo. – Prodajemo ga u Babincu – odgovara.

Ključne riječi

Komentara 1

AI
Ante III
09:32 19.10.2010.

Koji donese saht na prodaju zavezat oko vrata i poslat po Dravi doli. Ovim kradama se mora stati na kraj.Ili ce se dogodit zlo.netko ce nekog ubit.pa ljudi nisu vise sigurni na vastitom dvoristu od tih Roma.A tu je u prvom redu kriva politika (adz i njihovi glasovi nac.manjina) o donosenju zakona i sudstvo a vece ovlasti policije.Ti uhvatis romica kak ti nekaj krade i nesmes ga istuc jer ce te tuzit u Straßburgu.Steta kaj nije bil Paraga za vrijeme rata bar dvije godine na vlasti. Iz svih krajeva bivse Juge su se doselili kak Rode v Medimurje.DOSTA tolerancije svaki mora odgovart za kazneni preksaj.A njih najvise boli kad mu ukines socijalu, i dobro premlatis kad ga uhvatis u kradi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije